Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou
Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1811 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 37 g
Tuky 134 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby se suflé podařilo, je potřeba přesná kombinace přísad. Držte se jednoduchého návodu a získáte sýrovou lahůdku.

Suroviny

změklé, + trocha na vymazání
jemně strouhaný
mléko 250 ml
vejce 4 ks
oddělené bílky a žloutky
čedar 120 g
nahrubo nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Čtyři zapékací žáruvzdorné misky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.

2

V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte jíšku doběla a pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2–3 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze sporáku, zašlehejte žloutky a vmíchejte čedar. Osolte a opepřete.

3

Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi. Vyjměte zapékací misky z mrazáku a naplňte je směsí do dvou třetin.

4

Pečte v troubě osmnáct až dvacet minut, až suflé vyběhne a zezlátne. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč