Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou
Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1811 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 37 g
Tuky 134 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby se suflé podařilo, je potřeba přesná kombinace přísad. Držte se jednoduchého návodu a získáte sýrovou lahůdku.

Suroviny

změklé, + trocha na vymazání
jemně strouhaný
mléko 250 ml
vejce 4 ks
oddělené bílky a žloutky
čedar 120 g
nahrubo nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Čtyři zapékací žáruvzdorné misky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.

2

V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte jíšku doběla a pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2–3 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze sporáku, zašlehejte žloutky a vmíchejte čedar. Osolte a opepřete.

3

Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi. Vyjměte zapékací misky z mrazáku a naplňte je směsí do dvou třetin.

4

Pečte v troubě osmnáct až dvacet minut, až suflé vyběhne a zezlátne. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...