Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové suflé s hořčičným práškem

Sýrové suflé s hořčičným práškem

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 69 g
Tuky 114 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí, když se budete držet našich rad, a radostně si vychutnáte nejdřív pohled, jak se suflé nadzvedává, a pak přímo božský požitek!

Související recepty

Suroviny

další na vymazání
strouhanka 25 g
jemná
hořčice 1 ČL
prášek, mleté hořčičné semínko
mléko 300 ml
vejce 4 ks
sýr 100 g
strouhaný, nejlépe čedar
sůl
pepř

Postup

1

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a doprostřed umístěte plech.

2

Nádobu na suflé (jiný výraz pro nákyp) o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem. Pak vysypte strouhankou – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryla. Přebytečné drobečky vysypte.

3

Na středním plameni rozpusťte v rendlíku máslo; vmíchejte mouku a hořčici. Minutu prohřívejte, pak sejměte z ohně a postupně vlévejte mléko; vše za stálého míchání.

4

Na ohni vymíchejte dohusta (zabere to asi deset minut). Přesuňte do misky a nechte zchladnout.

5

Rozklepněte vejce – bílky vlijte stranou do čisté misky (musí být dokonale odmaštěná), žloutky vmíchejte spolu se sýrem do zchladlé směsi, osolte a opepřete.

6

Z bílků vyšlehejte sníh. Sotva začnou špičky, které vznikají při vytažení metly, jakž takž držet tvar, máte došleháno. Osmičkovým pohybem sníh jemně zapracujte do ochucené směsi.

7

Hmotu přesuňte do vymazané nádoby a příborovým nožem objeďte podél stěny. Vložte do trouby na plech, pečte pětadvacet až třicet minut, aby suflé vzkypělo, povrch zezlátl a mírně pružil. Ihned podávejte.

Tip: Suflé můžete rozdělit do menších formiček, zkrátí se tím doba pečení. Použijete-li na tento předpis šest malých misek, postačí jen 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín