0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové suflé s hořčičným práškem

Sýrové suflé s hořčičným práškem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 69 g
Tuky 114 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí, když se budete držet našich rad, a radostně si vychutnáte nejdřív pohled, jak se suflé nadzvedává, a pak přímo božský požitek!

Suroviny

máslo 50 g
další na vymazání
strouhanka 25 g
jemná
mouka pšeničná hladká 50 g
hořčice 1 ČL
prášek, mleté hořčičné semínko
mléko 300 ml
vejce 4 ks
sýr 100 g
strouhaný, nejlépe čedar
sůl
pepř

Postup

1

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a doprostřed umístěte plech.

2

Nádobu na suflé (jiný výraz pro nákyp) o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem. Pak vysypte strouhankou – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryla. Přebytečné drobečky vysypte.

3

Na středním plameni rozpusťte v rendlíku máslo; vmíchejte mouku a hořčici. Minutu prohřívejte, pak sejměte z ohně a postupně vlévejte mléko; vše za stálého míchání.

4

Na ohni vymíchejte dohusta (zabere to asi deset minut). Přesuňte do misky a nechte zchladnout.

5

Rozklepněte vejce – bílky vlijte stranou do čisté misky (musí být dokonale odmaštěná), žloutky vmíchejte spolu se sýrem do zchladlé směsi, osolte a opepřete.

6

Z bílků vyšlehejte sníh. Sotva začnou špičky, které vznikají při vytažení metly, jakž takž držet tvar, máte došleháno. Osmičkovým pohybem sníh jemně zapracujte do ochucené směsi.

7

Hmotu přesuňte do vymazané nádoby a příborovým nožem objeďte podél stěny. Vložte do trouby na plech, pečte pětadvacet až třicet minut, aby suflé vzkypělo, povrch zezlátl a mírně pružil. Ihned podávejte.

Tip: Suflé můžete rozdělit do menších formiček, zkrátí se tím doba pečení. Použijete-li na tento předpis šest malých misek, postačí jen 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč