Ochucená másla

Ochucená másla

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na horký steak položte silný plátek másla a nechte ho pomaloučku rozpouštět... V tomhle případě steak nepodávejte s teplou omáčkou. 

Související recepty

Suroviny

  • Solené máslo + další ingredience na ochucení

ZÁKLADNÍ BYLINKOVÉ MÁSLO

Na nejjednodušší ochucené máslo na světě rozmixujte 100 g soleného másla (sůl se jinak špatně rozpouští), hrst hladkolisté petrželky nebo bazalky a 1/2 stroužku česneku. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

 

PODZIMNÍ BYLINKOVÉ MÁSLO

V hmoždíři utřete nahrubo 1/2 hrn- ku nasekané hladkolisté petrželky, 3 lžíce panenského olivového oleje, 2 lžíce lehce opražených loupaných mandlí, 1 lžíci tymiánových lístků a 3 lístky šalvěje. Dobře promíchej- te se 100 g soleného másla. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

 

BALZAMIKOVÉ MÁSLO

V rendlíku zprudka svařte 250 ml balzamikového octa na 30 ml, trvá to 8–10 minut. Sceďte a do zredukované tekutiny zašlehejte po lžíci medu a nasekaného rozmarýnu a nechte vychladnout. Rozmixujte s 85 g soleného másla. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

 

CITRUSOVÉ MÁSLO

Rozmixujte 100 g soleného másla, 50 g strouhaného sýra pecorino (či parmazánu), a po 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu, biopomeranče a limety. Vytvořte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.

 

OLEJOVÁ LÁZEŇ

Steak nemusíte nechávat odpočinout jen na prkénku, Italové mají jinou metodu. Do hlubokého talíře si připravte 4–6 lžic panenského olivového oleje, hrst oblíbených bylinek (petrželka nebo bazalka), lze i troška drceného česneku. Právě opečený steak osolte a vložte na 5 minut do lázně, jednou obraťte. Na talíři lze pokapat opravdu kvalitním balzamikovým octem (Aceto Balsamico Tradizionale di Modena). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit