0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ochucené máslo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na horký steak položte silný plátek másla a nechte ho pomaloučku rozpouštět... V tomhle případě steak nepodávejte s teplou omáčkou. 

Suroviny

máslo
solené
další suroviny na dochucení viz postup

ZÁKLADNÍ BYLINKOVÉ MÁSLO

Na nejjednodušší ochucené máslo na světě rozmixujte 100 g soleného másla (sůl se jinak špatně rozpouští), hrst hladkolisté petrželky nebo bazalky a 1/2 stroužku česneku. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

PODZIMNÍ BYLINKOVÉ MÁSLO

V hmoždíři utřete nahrubo 1/2 hrn- ku nasekané hladkolisté petrželky, 3 lžíce panenského olivového oleje, 2 lžíce lehce opražených loupaných mandlí, 1 lžíci tymiánových lístků a 3 lístky šalvěje. Dobře promíchej- te se 100 g soleného másla. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

BALZAMIKOVÉ MÁSLO

V rendlíku zprudka svařte 250 ml balzamikového octa na 30 ml, trvá to 8–10 minut. Sceďte a do zredukované tekutiny zašlehejte po lžíci medu a nasekaného rozmarýnu a nechte vychladnout. Rozmixujte s 85 g soleného másla. Vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte chladit.

CITRUSOVÉ MÁSLO

Rozmixujte 100 g soleného másla, 50 g strouhaného sýra pecorino (či parmazánu), a po 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu, biopomeranče a limety. Vytvořte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit.

OLEJOVÁ LÁZEŇ

Steak nemusíte nechávat odpočinout jen na prkénku, Italové mají jinou metodu. Do hlubokého talíře si připravte 4–6 lžic panenského olivového oleje, hrst oblíbených bylinek (petrželka nebo bazalka), lze i troška drceného česneku. Právě opečený steak osolte a vložte na 5 minut do lázně, jednou obraťte. Na talíři lze pokapat opravdu kvalitním balzamikovým octem (Aceto Balsamico Tradizionale di Modena). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč