Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pepřové máslo
Pepřové máslo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pepřové máslo

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1930 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 1 g
Tuky 212 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si vlastní kořeněné máslo s pepřem, parmazánem a limetkovou šťávou. Výborné jako předkrm s chlebem nebo se skvěle hodí ke grilovanému masu či rybě.

Suroviny

máslo 250 g
solené
nakládaný pepř 1 ČL
zelený, nebo čerstvý
strouhaný
strouhaná
limetová šťáva 1 ČL

Postup

1

Nahrubo rozdrťte pepř. Změklé máslo dobře promíchejte se všemi ostatními přísadami.

2

Můžete si pomoci tyčovým mixérem – nejdříve jím prošleháte všechny přísady kromě pepře. Ten pak přidáte a rozmícháte několika krátkými pulzy, aby se nerozmělnil příliš.

3

Vytvořte váleček, zabalte ho do pergamenového papíru a nechte ztuhnout. Podávejte jako předkrm s krajíčky tmavého chleba nebo ke grilovanému masu či rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...