Udělejte si vlastní kořeněné máslo s pepřem, parmazánem a limetkovou šťávou. Výborné jako předkrm s chlebem nebo se skvěle hodí ke grilovanému masu či rybě.
Suroviny
máslo
250
g
solené
nakládaný pepř
1
ČL
zelený, nebo čerstvý
parmazán
1
PL
strouhaný
limetová kůra
1
ČL
strouhaná
limetová šťáva
1
ČL
Postup
1
Nahrubo rozdrťte pepř. Změklé máslo dobře promíchejte se všemi ostatními přísadami.
2
Můžete si pomoci tyčovým mixérem – nejdříve jím prošleháte všechny přísady kromě pepře. Ten pak přidáte a rozmícháte několika krátkými pulzy, aby se nerozmělnil příliš.
3
Vytvořte váleček, zabalte ho do pergamenového papíru a nechte ztuhnout. Podávejte jako předkrm s krajíčky tmavého chleba nebo ke grilovanému masu či rybě.