0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piniové medové máslo

Chléb s piniovým medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piniové medové máslo

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné na cca 300g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1992 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 3 g
Tuky 218 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho spoustu, ale nebojte se, je to ten správný, zdraví prospěšný! Po dochucení a spojení s pravým máslem vznikají zajímavé pomazánky, které chutnají stejně báječně se slaným i sladkým pečivem.

Suroviny

piniové oříšky 1 hrst
opražené
máslo 250 g
změklé
tekutý
chleba
nebo jiné čerstvé pečivo, případně sušenky k podávání

1 Jadérka (trochu si ponechte na ozdobu) rozdrťte nebo umelte na strojku – čím jemněji, tím víc oleje se z nich vyloučí a tím bude chuť výraznější. Promíchejte je se změklým máslem a s medem a podávejte s čerstvým pečivem nebo sušenkami. V dobře uzavřené sklenici vydrží máslo v chladu dva týdny, zmrazit je můžete až na rok. Podávejte při pokojové teplotě.

Opražit! Pražením získají piniové oříšky podstatně výraznější chuť. Vsypte je na suchou pánev a při středním plameni promíchávejte tři čtyři minuty, až se oříšky zbarví. Můžete je také pražit na plechu v troubě při 180 °C. Nemůžete jen jediné: odejít od nich. Jakmile se otočíte, spálí se a zhořknou…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.83

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč