Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Piniové medové máslo

Piniové medové máslo

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut na cca 300g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 208 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho spoustu, ale nebojte se, je to ten správný, zdraví prospěšný! Po dochucení a spojení s pravým máslem vznikají zajímavé pomazánky, které chutnají stejně báječně se slaným i sladkým pečivem.

Suroviny

1 hrst
piniová jadérka opražená
máslo 250 g
změklé
med PL
tekutý
chleba
nebo jiné čerstvé pečivo, případně sušenky k podávání
Jadérka (trochu si ponechte na ozdobu) rozdrťte nebo umelte na strojku – čím jemněji, tím víc oleje se z nich vyloučí a tím bude chuť výraznější. Promíchejte je se změklým máslem a s medem a podávejte s čerstvým pečivem nebo sušenkami. V dobře uzavřené sklenici vydrží máslo v chladu dva týdny, zmrazit je můžete až na rok. Podávejte při pokojové teplotě.

Opražit! Pražením získají piniové oříšky podstatně výraznější chuť. Vsypte je na suchou pánev a při středním plameni promíchávejte tři čtyři minuty, až se oříšky zbarví. Můžete je také pražit na plechu v troubě při 180 °C. Nemůžete jen jediné: odejít od nich. Jakmile se otočíte, spálí se a zhořknou…

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.83

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit