Piniové medové máslo

Piniové medové máslo

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 0 g
Tuky 208 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho spoustu, ale nebojte se, je to ten správný, zdraví prospěšný! Po dochucení a spojení s pravým máslem vznikají zajímavé pomazánky, které chutnají stejně báječně se slaným i sladkým pečivem.

Suroviny

1 hrst
piniová jadérka opražená
máslo 250 g
změklé
med PL
tekutý
chleba
nebo jiné čerstvé pečivo, případně sušenky k podávání
Jadérka (trochu si ponechte na ozdobu) rozdrťte nebo umelte na strojku – čím jemněji, tím víc oleje se z nich vyloučí a tím bude chuť výraznější. Promíchejte je se změklým máslem a s medem a podávejte s čerstvým pečivem nebo sušenkami. V dobře uzavřené sklenici vydrží máslo v chladu dva týdny, zmrazit je můžete až na rok. Podávejte při pokojové teplotě.

Opražit! Pražením získají piniové oříšky podstatně výraznější chuť. Vsypte je na suchou pánev a při středním plameni promíchávejte tři čtyři minuty, až se oříšky zbarví. Můžete je také pražit na plechu v troubě při 180 °C. Nemůžete jen jediné: odejít od nich. Jakmile se otočíte, spálí se a zhořknou…

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit