0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piniové medové máslo

Chléb s piniovým medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piniové medové máslo

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné na cca 300g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1992 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 3 g
Tuky 218 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho spoustu, ale nebojte se, je to ten správný, zdraví prospěšný! Po dochucení a spojení s pravým máslem vznikají zajímavé pomazánky, které chutnají stejně báječně se slaným i sladkým pečivem.

Suroviny

piniové oříšky 1 hrst
opražené
máslo 250 g
změklé
med PL
tekutý
chleba
nebo jiné čerstvé pečivo, případně sušenky k podávání

1 Jadérka (trochu si ponechte na ozdobu) rozdrťte nebo umelte na strojku – čím jemněji, tím víc oleje se z nich vyloučí a tím bude chuť výraznější. Promíchejte je se změklým máslem a s medem a podávejte s čerstvým pečivem nebo sušenkami. V dobře uzavřené sklenici vydrží máslo v chladu dva týdny, zmrazit je můžete až na rok. Podávejte při pokojové teplotě.

Opražit! Pražením získají piniové oříšky podstatně výraznější chuť. Vsypte je na suchou pánev a při středním plameni promíchávejte tři čtyři minuty, až se oříšky zbarví. Můžete je také pražit na plechu v troubě při 180 °C. Nemůžete jen jediné: odejít od nich. Jakmile se otočíte, spálí se a zhořknou…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit