Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/11

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma, zachumlat se do deky a nic nedělat. Povolte si prohlížení časopisů, čtení tlustých románů, poslouchání praskotu v krbu a spoustu dobrého jídla bez výčitek. Anebo pozvěte partu známých a společně si uvařte pohodu...

S námi vždycky připravíte steak, jak má být! Správně propečený, krásně šťavnatý a rozplývající se na jazyku. Máme pro vás tipy na nákupy, rady šéfkuchaře i recepty na ideální doprovod – omáčky, přílohy a bylinková másla.

V televizi právě běží soutěž MasterChef Česko, ve které amatérští kuchaři plní nejrůznější úkoly a bojují o postup do dalších kol. Jak by to vypadalo, kdyby soutěžili sami porotci? Zadali jsme jim záludný úkol: proměnit klasické české jídlo ve specialitu, která by je poslala rovnou do finále!

BONUS: Velká soutěž o zástěry s designem od kuchařských es

 

Upoutávky z Apetitu

Opilé dezerty

Co může být lepšího než čokoládový dezert? Čokoládový dezert s kapkou luxusního alkoholu!

Dokonalé steaky

Dobré hovězí a teplá omáčka spolu úžasně ladí, zvlášť v listopadu.

Salt-n-Pepa

Bílá královna a její ostrý doprovod nechybějí v téměř žádném receptu.

Rozmazlovací party

Připravte si lahůdky, které umějí zlepšit náladu.

Recepty z vydání

Pošírovaný sumec s česnekovým máslem

Šetrné povaření neboli pošírování je jednou z technik, které se na přípravu rybího masa včetně toho ze...

Sumec v cornflakes pečený v troubě

Je-li sumec mladý, má jemné a velmi chutné maso, navíc bez drobných kůstek. I proto stojí za to nahodit udičku!

Pečená brambora plněná chili con carne

V troubě se brambory upečou samy a vy k nim mezitím zvládnete připravit omáčku nebo náplně – podle chuti, času i...

Krémová kuřecí polévka

Drsnější tuřín má podobné využití jako brambory. Vodnice je fajnovější dáma. Tento pár by si u nás zasloužil víc...

Dušená zvěřina se zeleninou

Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji...

Dýňová polévka s cizrnou

Dýně (tykve) chutnají nejlépe hned po sklizni. Mohou ale vydržet i celé měsíce, skladované při chladnější...

Kachní prsa s omáčkou z portského & celerová kaše

Celer je takový pozapomenutý poklad. V kombinaci se smetanou je naprosto nepřekonatelný a výsledná kaše, která skvěle...

Celerový gratin

Celer si se sýrem a smetanou skvěle rozumí. V tomto gratinu naprosto zazáří!

Červená pšenice s dýní, brusinkami a vlašskými ořechy

Pšeničný salát má svěží chuť, dá se jíst samotný i jako příloha. Doplnit ho můžete sýrem –...

Horká čokoláda

Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Tahle lahůdka umí zlepšit náladu. Ověřeno! S klidným svědomím můžeme prohlásit: opravdu to funguje!

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Sýrové fondue

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Tohle je rozmazlování v opravdu velkém stylu. Už samotné kousky brownies vás vynesou do závratných výšin, ale přidejte...

Crêpes Suzette

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen...

Podzimní pizza

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Rýžový pudink Malta

Tenhle skandinávský dezert vás dostane chutí a hlavně promyšlenou kombinací textur: hebké rýže, křupavých...

Millefeuille s hruškami a tvarohem

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Lehce zauzený telecí tartar

Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma...

Alfajores

Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích...

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

Takhle připravený bůček nakrájený na tenké plátky je ideální do obložených baget na vietnamský způsob.

Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Pudink je dobré připravit předem: jeho konzistence se totiž zlepšuje dlouhým chlazením.

Krevety s uzenou solí

Uzená sůl dodá známému receptu nový náboj a limeta místo citronu zase šmrnc.

Kuře se sečuánským pepřem a solí

Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich...

Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

Co může být lepšího než čokoládový dezert? Čokoládový dezert s kapkou luxusního alkoholu!

Banánový dort s medovým krémem & rumovou polevou

V redakci preferujeme spíš méně sladké dezerty, a tak jsme krém připravili jen ze šlehačky a zakysanky...

Čokoládový koláč s pusinkovou čepicí

Koláč s ďábelsky čokoládovým krémem s kapkou brandy a nadýchanou čepicí je tak skvělý, že se na něm...

Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který...

Čokoládové pohárky s irskou whiskey & baileys

Zbyly vám po večírku nedopité lahve whisky či baileys? Šup s nimi do horké čokolády!

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je...

Steak z roštěnky a lišková omáčka

Roštěnka je pěkně mramorovaný plátek z nízkého roštěnce vysoký 2–2,5cm. Správně propečený, krásně...

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická...

Studené omáčky ke steaku

Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a...

Ochucená másla

Na horký steak položte silný plátek másla a nechte ho pomaloučku rozpouštět... V tomhle případě steak...

Bramborové hranolky z trouby & další přílohy ke steaku

Dokonale připravený steak si žádá dokonalou přílohu – křupavé hranolky, luxusní kaši anebo na másle...

Přidat komentář