Čokoláda + whisky = dvojí radost
Suroviny
NA TĚSTO
sušenky
300
g
digestive, najemno
skořice
špetka
mletá
NA KRÉM
čokoláda
30
g
60%
smetana ke šlehání
130
g
33%
skořice
špetka
mletá
whiskey
50
ml
K PODÁVÁNÍ
ušlehaná
ovoce
Postup
1
Kulatý ráfek o průměru cca 10 cm vyložte potravinářskou fólií. Nadrcené sušenky smíchejte se špetkou skořice a nasypte je stejnoměrně na dno ráfku.
2
Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu, 30ml smetany ke šlehání, skořici a whiskový destilát. Vzniklou ganache sejměte z ohně a nechte mírně zchladnout. Zbylých 100 ml smetany vyšlehejte. Vzniklou šlehačku šetrně vmíchejte do ganache, až se vše spojí v krém. Nalijte na sušenkový základ a nechte ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.
3
Podávejte se šlehačkou a čerstvým ovocem.