0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-kávový dort se sušenkami

Čokoládovo-kávový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládovo-kávový dort se sušenkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13864 kcal
Bílkoviny 1570 g
Sacharidy 577 g
Tuky 577 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S přípravou dezertu začněte vždy den předem, potřebuje totiž pár hodin chlazení... 

Suroviny

kešú 200 g
nesolené, namočené přes noc ve studené vodě
sušenky 250 g
kakaové, např.Opavia Zlaté Derby
káva zrnková 1 PL
mletá
máslo 100 g
rozpuštěné
čerstvý, smetanový, změklý, např. lučina, philadelphia
vanilkový extrakt 2 ČL
med 165 ml
lze nahradit javorovým sirupem
želatina 11 plátků
viz Něco navíc
káva 165 g
silné espresso, lze nahradit 2 lžícemi instaní kávy zalité 165 ml horké vody
tmavá čokoláda 250 g
rozpuštěná, vychladlá
mléčná čokoláda 250 g
rozpuštěná, vychladlá
kakao holandského typu
na poprášení

Postup

1

Dortovou formu o průměru 25cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Sceďte kešú, propláchněte je a nechte okapat. V robotu rozmixujte sušenky, pak přidejte mletou kávu a máslo a znovu promixujte. Dejte do formy a upěchujte v jedné vrstvě na dno. Dejte chladit.

2

Vytřete robot dočista a vsypte kešú. Rozmixujte je co nejvíce najemno. Přidejte čerstvý smetanový sýr, vanilku, smetanu a med a rozmixujte dohladka.

3

Plátky želatiny vložte do malé misky s trochou vody a nechte máčet asi 5 minut, aby změkly. Espreso dejte do rendlíku a přiveďte k mírnému varu. Želatinu vymačkejte a přidejte k espresu. Míchejte, až se rozpustí. Pak přidejte spolu s oběma rozpuštěnými čokoládami ke kešú směsi a znovu dobře promíchejte. Vlijte na sušenkový základ.

4

Chlaďte zhruba 5 hodin, až dort ztuhne. Poprašte kakaem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Množství želatiny jsme při testování hodně řešili – cílem bylo, aby dort držel, dal se krájet, ale zas nebyl moc tuhý a nevzdoroval rozkousnutí. Použili jsme želatinu Dr. Oetker, kde je v každém 10g sáčku 6 plátků. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč