S přípravou dezertu začněte vždy den předem, potřebuje totiž pár hodin chlazení...
Suroviny
Postup
Dortovou formu o průměru 25cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Sceďte kešú, propláchněte je a nechte okapat. V robotu rozmixujte sušenky, pak přidejte mletou kávu a máslo a znovu promixujte. Dejte do formy a upěchujte v jedné vrstvě na dno. Dejte chladit.
Vytřete robot dočista a vsypte kešú. Rozmixujte je co nejvíce najemno. Přidejte čerstvý smetanový sýr, vanilku, smetanu a med a rozmixujte dohladka.
Plátky želatiny vložte do malé misky s trochou vody a nechte máčet asi 5 minut, aby změkly. Espreso dejte do rendlíku a přiveďte k mírnému varu. Želatinu vymačkejte a přidejte k espresu. Míchejte, až se rozpustí. Pak přidejte spolu s oběma rozpuštěnými čokoládami ke kešú směsi a znovu dobře promíchejte. Vlijte na sušenkový základ.
Chlaďte zhruba 5 hodin, až dort ztuhne. Poprašte kakaem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Množství želatiny jsme při testování hodně řešili – cílem bylo, aby dort držel, dal se krájet, ale zas nebyl moc tuhý a nevzdoroval rozkousnutí. Použili jsme želatinu Dr. Oetker, kde je v každém 10g sáčku 6 plátků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dorty pro maminku: 24 dortů pro den matek(21 receptů)
- Luxusní kávové dezerty: 13 skvělých receptů. které zvládnete i vy(13 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)