Tenhle dezert stojí a padá s kvalitní tmavou čokoládou, proto se na ní za žádných okolností nesnažte šetřit! Sušené okvětní plátky růží dodají dezertu na noblese, ale pokud je neseženete, obejdete se i bez nich.
Suroviny
Postup
Čokoládu nalámejte do nerezové mísy a společně s máslem rozpusťte nad vodní lázní. Rozmíchejte metlou a dejte stranou zchladnout.
Bílky oddělte od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšlehejte společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny.
Nakonec ušlehejte smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložte stranou k pozdějšímu servírování.
Do čokoládové směsi pak zlehka vmíchejte žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujte sníh.
Hotovou směs rozdělte do skleniček a dejte vychladit do lednice minimálně na 5 hodin, ale nejlépe přes noc. Před servírováním ozdobte odloženou šlehačkou, čerstvými malinami, čokoládovými hoblinami, sušenými okvětními plátky růží a špetkou mořské soli Maldon.