Suroviny
cibule
2
ks
velké
hovězí maso mleté
400
g
vepřové
sůl
pepř
v prášku nebo normální
mražená, hrášek a mrkev
lečo
1
hrnek
malé
rýže
300
g
Postup
1
Uvařte rýži.
2
Vedle na pánvi osmahněte 2 velké cibule nakrájené nadrobno, přidejte vepřové mleté maso, osolte, opepřete a rozdrobte bujón.
3
Orestujte maso, trošku podlijte a chvilku duste, pak přidejte mražený hrášek s mrkví a duste do měkka. Nakonec přidejte malou sklenici hotového leča. Nechte povařit asi 10 minut, aby se voda odpařila.
4
Směs smíchejte s rýží v pekáčku.
5
Dejte do trouby na 200 stupnů zapéct, štáva se krásně vsákne do rýže.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com