Suroviny
cibule
2
ks
velké
hovězí maso mleté
40
vepřové
sůl
pepř
bujon hovězí
v prášku nebo normální
zelenina
mražená, hrášek a mrkev
lečo
1
bal
malé
rýže
300
g
v syrovém stavu
Postup
1
Uvaříte si rýži.
2
Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno, na to vepřové mleté maso, osolíte, opepříte, já dávám ještě prášek Knorox, to je něco jako rozdrobený masox.
3
Orestujeme maso, trošku podliju, chvilku dusím, pak přidám mražený hrášek s mrkví, dusím do měkka, a nakonec přidám jedno malé lečo i s nálevem, a nechám povařit asi 10 minut, aby tam nebylo tolik vody.
4
Pak smíchám s rýží v pekáčku-neděste se, když to bude jako kejda, v troubě se to vydusí!!
5
A dám do trouby na 200 stupnů dodělat, ta štáva se krásně vsákne do rýže a rizoto je takové kypré.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com