Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1632 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 205 g
Tuky 63 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné rizoto, ke kterému použijete staročeskou obilovinu. Chutná skvěle, zasytí mnoho lidí a neudělá průvan v peněžence!

Suroviny

jáhly 250 g
olivový olej 4 PL
hlíva 300 g
nebo žampiony
česnek 4 stroužky
nakrájený
mletý
tymián
sůl mořská
na dochucení
na kostičky
malá, na kostičky
na dokončení
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicová semínka
opražená, na ozdobu

Postup

1

Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).

2

Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a nechte chvilku společně dusit. Vmíchejte jáhly, zalijte horkou vodou, promíchejte, přikryjte pokličkou a na co nejnižším plameni duste patnáct až dvacet minut; nemíchejte

3

Přidejte papriku a cuketu, prohřejte, dochuťte a posypte semínky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

15.10.2008 21:56
výborné, skvělý recept. děkuji .
13.02.2008 08:04
Recept se nachází v č.6/07, str.60
10.02.2008 11:37
Je výborné a hlavně příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládnete ji i s dítětem visícím na Vaši noze :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...