0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s houbami a špenátem

Rizoto s houbami a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rizoto s houbami a špenátem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 47
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 216 g
Tuky 44 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby a špenát spolu skvěle ladí. Pokud váš zelinář nemá čerstvý špenát, použijte rozmrazený mražený.

Suroviny

houby 25 g
sušené
máslo 50 g
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
na plátky
žampiony 200 g
drobné, očištěné, na plátky
rýže 200 g
kulatozrnné na rizoto
víno bílé 100 ml
vývar kuřecí 750 ml
dle základního receptu, odkaz v postupu
špenát 100 g
čerstvý, propláchnutý, nasekaný
parmazán
k podávání

Postup

1

Sušené houby zalijte hrnkem vody a přiveďte k varu. Seberte vzniklou pěnu, houby propláchněte, zalijte hrnkem čisté vody a deset minut povařte. Slijte je; tekutinu uchovejte a houby pokrájejte.

2

V kastrolu nebo hlubší velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty.

3

Pak přidejte žampiony a pět minut je míchejte. Vhoďte povařené sušené houby, vsypte rýži a chvíli míchejte.

4

Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru. Míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku drůbežího vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná).

5

Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat – třeba s trochou strouhaného parmazánu.

Související články

Italské krémové rizoto
  • Zajímavosti

Italské krémové rizoto

Co: Kurz vaření    Kdy: 21. 9. 2010 Kde: Ola Kala, Korunní 115, Praha 3Za kolik: 3500 KčInfo: www.olakala.cz ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit