Houby a špenát spolu skvěle ladí. Pokud váš zelinář nemá čerstvý špenát, použijte rozmrazený mražený.
Suroviny
Postup
Sušené houby zalijte hrnkem vody a přiveďte k varu. Seberte vzniklou pěnu, houby propláchněte, zalijte hrnkem čisté vody a deset minut povařte. Slijte je; tekutinu uchovejte a houby pokrájejte.
V kastrolu nebo hlubší velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty.
Pak přidejte žampiony a pět minut je míchejte. Vhoďte povařené sušené houby, vsypte rýži a chvíli míchejte.
Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru. Míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku drůbežího vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná).
Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat – třeba s trochou strouhaného parmazánu.