0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s houbami a špenátem

Rizoto s houbami a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rizoto s houbami a špenátem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 50
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 216 g
Tuky 44 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby a špenát spolu skvěle ladí. Pokud váš zelinář nemá čerstvý špenát, použijte rozmrazený mražený.

Suroviny

houby 25 g
sušené
máslo 50 g
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
na plátky
drobné, očištěné, na plátky
rýže 200 g
kulatozrnné na rizoto
vývar kuřecí 750 ml
dle základního receptu, odkaz v postupu
čerstvý, propláchnutý, nasekaný
k podávání

Postup

1

Sušené houby zalijte hrnkem vody a přiveďte k varu. Seberte vzniklou pěnu, houby propláchněte, zalijte hrnkem čisté vody a deset minut povařte. Slijte je; tekutinu uchovejte a houby pokrájejte.

2

V kastrolu nebo hlubší velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty.

3

Pak přidejte žampiony a pět minut je míchejte. Vhoďte povařené sušené houby, vsypte rýži a chvíli míchejte.

4

Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru. Míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku drůbežího vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná).

5

Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat – třeba s trochou strouhaného parmazánu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč