0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 91
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3574 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 439 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňová variace na italské rizoto vám nabídne neuvěřitelně sametovou chuť. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno.

Suroviny

máslo 70 g
cibule 1 ks
najemno nakrájená
dýně 1 kg
oloupaná a nakrájená
rýže kulatozrnná 300 g
např. Arborio
víno bílé 250 ml
vývar kuřecí 1.5 l
horký
parmazán 100 g
jemně strouhaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
mascarpone 120 g

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.

2

Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.

3

Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).

4

Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Anonym

Rizoto mi moc chutnalo, nebojte se dýně, je to opravdu moc dobrá kombinace.

Nikola Zívalová

Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!

Lucie Capkova

Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.

Lucie Capkova

Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit