Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 119
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3574 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 439 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňová variace na italské rizoto vás doslova učaruje. Krémové dýňové rizoto s parmazánem a zjemněné lžící mascarpone je jednou z možností, jak během sezóny zakomponovat oranžové tykve do svého jídelníčku a tím připravit rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte náš recept na italské dýňové rizoto a uvidíte, že čas strávený u jeho přípravy za výslednou chuť rozhodně stojí.

Suroviny

najemno nakrájená
oloupaná a nakrájená
rýže kulatozrnná 300 g
např. Arborio
vývar kuřecí 1,5 l
horký
jemně strouhaný
sůl
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.

2

Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.

3

Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).

4

Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

24.01.2021 21:11

jo dýňové rizoto také miluji, dělám velmi podobné tomuhle – dýňové rizoto s opraženými semínky.

18.10.2018 13:38

Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.

18.10.2018 13:34

Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.

15.08.2017 12:00

Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!

06.01.2010 23:15
Rizoto mi moc chutnalo, nebojte se dýně, je to opravdu moc dobrá kombinace.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč