Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 120
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3574 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 439 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňová variace na italské rizoto vás doslova učaruje. Krémové dýňové rizoto s parmazánem a zjemněné lžící mascarpone je jednou z možností, jak během sezóny zakomponovat oranžové tykve do svého jídelníčku a tím připravit rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte náš recept na italské dýňové rizoto a uvidíte, že čas strávený u jeho přípravy za výslednou chuť rozhodně stojí.

Suroviny

najemno nakrájená
oloupaná a nakrájená
rýže kulatozrnná 300 g
např. Arborio
vývar kuřecí 1,5 l
horký
jemně strouhaný
sůl
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.

2

Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.

3

Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).

4

Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

24.01.2021 21:11

jo dýňové rizoto také miluji, dělám velmi podobné tomuhle – dýňové rizoto s opraženými semínky.

18.10.2018 13:38

Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.

18.10.2018 13:34

Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.

15.08.2017 12:00

Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!

06.01.2010 23:15
Rizoto mi moc chutnalo, nebojte se dýně, je to opravdu moc dobrá kombinace.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...