0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 20 g
Tuky 83 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný hrnec báječných těstovin

Suroviny

olivový olej 2 PL
paprika zelená 1 ks
na nudličky
paprika červená 1 ks
na nudličky
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 150 ml
těstoviny
penne ricce
parmazán 1 PL
strouhaný
sýr uzený 100 g
na tenké plátky

1 Na 2 lžících olivového oleje 2 minuty zvolna opékejte jednu zelenou a jednu červenou papriku a lžičku čerstvého tymiánu. Osolte, opepřete, přidejte 150 ml smetany ke šlehání a vařte další 4 minuty.

2 Smíchejte s uvařenými penne ricce a lžící strouhaného parmazánu. Dejte do máslem vymazané zapékací nádoby. Poklaďte 100 g uzeného sýra na tenké plátky (třeba scamorza, kaškaval, oštiepok). Zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit