0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 20 g
Tuky 83 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný hrnec báječných těstovin

Suroviny

olivový olej 2 PL
paprika zelená 1 ks
na nudličky
paprika červená 1 ks
na nudličky
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
penne ricce
strouhaný
na tenké plátky

1 Na 2 lžících olivového oleje 2 minuty zvolna opékejte jednu zelenou a jednu červenou papriku a lžičku čerstvého tymiánu. Osolte, opepřete, přidejte 150 ml smetany ke šlehání a vařte další 4 minuty.

2 Smíchejte s uvařenými penne ricce a lžící strouhaného parmazánu. Dejte do máslem vymazané zapékací nádoby. Poklaďte 100 g uzeného sýra na tenké plátky (třeba scamorza, kaškaval, oštiepok). Zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč