Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 20 g
Tuky 83 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný hrnec báječných těstovin

Suroviny

olivový olej 2 PL
na nudličky
na nudličky
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
penne ricce
strouhaný
na tenké plátky

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje 2 minuty zvolna opékejte jednu zelenou a jednu červenou papriku a lžičku čerstvého tymiánu. Osolte, opepřete, přidejte 150 ml smetany ke šlehání a vařte další 4 minuty.

2

Smíchejte s uvařenými penne ricce a lžící strouhaného parmazánu. Dejte do máslem vymazané zapékací nádoby. Poklaďte 100 g uzeného sýra na tenké plátky (třeba scamorza, kaškaval, oštiepok). Zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...