Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 20 g
Tuky 83 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný hrnec báječných těstovin

Suroviny

olivový olej 2 PL
na nudličky
na nudličky
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
penne ricce
strouhaný
na tenké plátky

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje 2 minuty zvolna opékejte jednu zelenou a jednu červenou papriku a lžičku čerstvého tymiánu. Osolte, opepřete, přidejte 150 ml smetany ke šlehání a vařte další 4 minuty.

2

Smíchejte s uvařenými penne ricce a lžící strouhaného parmazánu. Dejte do máslem vymazané zapékací nádoby. Poklaďte 100 g uzeného sýra na tenké plátky (třeba scamorza, kaškaval, oštiepok). Zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč