Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné paprikové lodičky

Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 4 pěkné velké červené nebo červenooranžové kapie
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, oloupaný 
    • mořská sůl
    • 200 g mozzarelly
    • 20 černých oliv
    • 1 snítka oregana
    • 4 sardelové řezy

Příprava jídla

1 Z dužiny kapií vykrojte podélně dlouhý plátek, aby vznikla lodička. Plátek nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte celý česnek (30 sekund) a přidejte kostičky kapie. Míchejte dalších asi 8 minut, až změknou. Odstraňte česnek a nechte trochu zchladnout.

2 Z kapiových lodiček šetrně vyřízněte a vyjměte semeník. Lodičky vypláchněte a vysušte.

3 Naskládejte je v jedné vrstvě do zapékací nádoby a osolte. Troubu předehřejte na 180°C.

4 Opečené kapie v pánvi smíchejte s mozzarellou nakrájenou na kostky, s olivami a lístky oregana a směsí naplňte připravené lodičky. Pečte 25–30 minut, až se sýr roztaví a kapie změknou. Podávejte posypané nasekanými sardelkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Plněné papriky

Nasucho pečené papriky

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

Nakládané papriky se zelím

REKLAMA

Přidat komentář