Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.
Suroviny
1 Z dužiny kapií vykrojte podélně dlouhý plátek, aby vznikla lodička. Plátek nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte celý česnek (30 sekund) a přidejte kostičky kapie. Míchejte dalších asi 8 minut, až změknou. Odstraňte česnek a nechte trochu zchladnout.
2 Z kapiových lodiček šetrně vyřízněte a vyjměte semeník. Lodičky vypláchněte a vysušte.
3 Naskládejte je v jedné vrstvě do zapékací nádoby a osolte. Troubu předehřejte na 180°C.
4 Opečené kapie v pánvi smíchejte s mozzarellou nakrájenou na kostky, s olivami a lístky oregana a směsí naplňte připravené lodičky. Pečte 25–30 minut, až se sýr roztaví a kapie změknou. Podávejte posypané nasekanými sardelkami.