0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné paprikové lodičky

Plněné paprikové lodičky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 68 g
Tuky 404 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.

Suroviny

paprika kapie 4 ks
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
sůl mořská
mozzarella 200 g
olivy černé 20 ks
oregano 1 snítka
sardelky 4 ks

1 Z dužiny kapií vykrojte podélně dlouhý plátek, aby vznikla lodička. Plátek nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte celý česnek (30 sekund) a přidejte kostičky kapie. Míchejte dalších asi 8 minut, až změknou. Odstraňte česnek a nechte trochu zchladnout.

2 Z kapiových lodiček šetrně vyřízněte a vyjměte semeník. Lodičky vypláchněte a vysušte.

3 Naskládejte je v jedné vrstvě do zapékací nádoby a osolte. Troubu předehřejte na 180°C.

4 Opečené kapie v pánvi smíchejte s mozzarellou nakrájenou na kostky, s olivami a lístky oregana a směsí naplňte připravené lodičky. Pečte 25–30 minut, až se sýr roztaví a kapie změknou. Podávejte posypané nasekanými sardelkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit