Plněné paprikové lodičky

Plněné paprikové lodičky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4716 kcal
Bílkoviny 203 g
Cukr 48 g
Tuky 404 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.

Suroviny

4 ks
červené kapie velké, lze nahradit červenooranžovými
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
sůl mořská
mozzarella 200 g
olivy černé 20 ks
oregano 1 snítka
sardelky 4 ks

1 Z dužiny kapií vykrojte podélně dlouhý plátek, aby vznikla lodička. Plátek nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte celý česnek (30 sekund) a přidejte kostičky kapie. Míchejte dalších asi 8 minut, až změknou. Odstraňte česnek a nechte trochu zchladnout.

2 Z kapiových lodiček šetrně vyřízněte a vyjměte semeník. Lodičky vypláchněte a vysušte.

3 Naskládejte je v jedné vrstvě do zapékací nádoby a osolte. Troubu předehřejte na 180°C.

4 Opečené kapie v pánvi smíchejte s mozzarellou nakrájenou na kostky, s olivami a lístky oregana a směsí naplňte připravené lodičky. Pečte 25–30 minut, až se sýr roztaví a kapie změknou. Podávejte posypané nasekanými sardelkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit