Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
 Plněné paprikové lodičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4788 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 68 g
Tuky 396 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.

Suroviny

červené nebo červenooranžové
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
sůl mořská
oregano 1 snítka
ančovičky (konzerva) 4 ks

Postup

1

Z dužiny kapií vykrojte podélně dlouhý plátek, aby vznikla lodička. Plátek nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte celý česnek (30 sekund) a přidejte kostičky kapie. Míchejte dalších asi 8 minut, až změknou. Odstraňte česnek a nechte trochu zchladnout.

2

Z kapiových lodiček šetrně vyřízněte a vyjměte semeník. Lodičky vypláchněte a vysušte.

3

Naskládejte je v jedné vrstvě do zapékací nádoby a osolte. Troubu předehřejte na 180°C.

4

Opečené kapie v pánvi smíchejte s mozzarellou nakrájenou na kostky, s olivami a lístky oregana a směsí naplňte připravené lodičky. Pečte 25–30 minut, až se sýr roztaví a kapie změknou. Podávejte posypané nasekanými sardelkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín