Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/8

Letní zavařeniny
Dokonalý rib-eye steak
Oběd s vůní moře
5 klasických dezertů z jablek
Jídla s chlebem

Upoutávky z Apetitu

Rajčatové sugo

Proměňte přebytky rajčat v úžasně dobrou a všestranně použitelnou omáčku!

Letní zavařování

Rybízový sirup, švestkový kečup, houby ve vlastní šťávě, kořeněný hruškový džem nebo třeba pečené vepřové maso. Lahoda!

Jablečná klasika

Letní jablka se díky své kyselkavé chuti skvěle hodí do dezertů. Tady je pět světově proslulých jablečných dezertů a know-how od profíků, díky kterému budete mít štrúdl, hraběnčiny řezy, žemlovku, apple pie či tarte tatin tak dobré, že jste lepší nejedli!

Dejte chlebu druhou šanci!

Zužitkovat den či dva staré pečivo se vyplatí. Nazmar nepřijde ani drobeček, a přitom pokrmy – dřív označované jako jídlo pro chudé – by klidně obstály i na královské tabuli.

Recepty z vydání

Rybízový sirup

Sladkokyselé osvěžení

Jablečný kompot

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak,...

Pomalu pečený vysoký roštěnec

Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven.

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané...

Salát fatuš

Chléb pita rozpečený dokřupava je základem skvělého libanonského salátu tradičně ochuceného kořením sumah.

Rajčatová omáčka (sugo)

Italové se bez rajčatového suga neobejdou. Až ho ochutnáte, pochopíte proč.

Mexické fazole s mletým masem

Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill...

Plněné paprikové lodičky

Lepšího vizuálního efektu na talíři dosáhnete s protáhlými kapiemi, ale můžete zapéct i kulatější odrůdy papriky.

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí...

Švestkový kečup

K sýrům i do sendvičů

Toskánská rajčatovo-chlebová polévka

Inspirovali jsme se toskánskou polévkou pappa al pomodoro. Ta naše je krémová a k zbláznění dobrá.

Míchanice

Desetiminutová večeře

Hraběnčiny řezy

„Moučník chutná nejlíp v den upečení, a pokud možno ještě vlažný, druhý den má totiž bílková vrstva tendenci zvlhnout...

Paprikové těstoviny s chorizem

Papriky jdou s chorizem krásně dohromady na pizze, v sendviči i v těstovinách. Pokud se rozhodnete chorizo nahradit...

Pizza bagety

Báječná rychlovka

Salát panzanella

Salát pocházející z italské Florencie se právem proslavil po celém světě. Chléb v salátu krásně nasákne všechny chutě.

Tarte tatin

Slavný francouzský koláč vznikl vlastně omylem – majitelka jednoho francouzského hotelu Stéphanie Tatin příliš opekla...

Špagety s olivami a kapary

Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech...

Zapečené lilky po italsku

Ochutnejte bleskovou variaci na italskou specialitu parmigiana di melanzane.

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Tuhle dobrotu budete jíst jen tak jako přesnídávku.

Fíková La Janette

Netradiční divoká kombinace, která Pavlovi Kořínkovi a Martinovi Pargačovi vysloužila vítězství ve Velké sýrové...

Sendvič s masovými kuličkami

Taky se vám někdy stane, že zatoužíte dát si rychlou hříšnou dobrotu, otevřít si k ní studené pivo a pak už jen položit...

Ravioly carbonara

Šéfkuchař restaurace Bellevue Petr Bureš vám ukáže, jak lahodnou omáčku carbonara zavřít do raviol. Ucítíte ji až při...

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Přidat komentář