Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2575 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 73 g
Tuky 192 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.

Suroviny

větší
oloupaná
kvalitní, např. uherská, papriková či chorizo
olej 2 PL
barevné, bez semeníku a na proužky
zelená zbavená semen
baby kukuřice 150 g
koupíte v Bille
sůl
pepř
mletý
vejce 4 ks
koriandr čerstvý 1 svazek
menší
čedar 100 g
nahrubo

Postup

1

Rajčatům vyřízněte zelenou část okolo stopky a nasekejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte na klínky, klobásu na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm klobásku a vyndejte děrovanou lžící do jiné nádoby. Uchovejte stranou.

2

Do pánve vhoďte cibuli, dvě minuty ji opékejte a přisypte proužky paprik a nasekanou chilli papričku. Opékejte dalších asi pět minut, potom přidejte rajčata, osolte opepřete, promíchejte a vařte bez poklice, dokud zelenina nezkřehne. Vsypte zpět opečenou klobásku a baby kukuřičky a duste, až je zelenina měkká a šťáva částečně odpařená.

3

V pánvi udělejte v zeleninové směsi lžící 4 důlky a do každého důlku vyklepněte vejce. Nechte ztuhnout bílek, osolte, opepřete, posypte lístky koriandru a hrubě nastrouhaným sýrem a na chvíli přiklopte poklicí, aby se sýr rozehřál. Podávejte s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín