0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2575 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 73 g
Tuky 192 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.

Suroviny

větší
cibule červená 1 ks
oloupaná
kvalitní, např. uherská, papriková či chorizo
olej 2 PL
paprika 4 ks
barevné, bez semeníku a na proužky
chilli paprička 1 ks
zelená zbavená semen
baby kukuřice 150 g
koupíte v Bille
sůl
pepř
mletý
vejce 4 ks
koriandr čerstvý 1 svazek
menší
čedar 100 g
nahrubo

1 Rajčatům vyřízněte zelenou část okolo stopky a nasekejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte na klínky, klobásu na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm klobásku a vyndejte děrovanou lžící do jiné nádoby. Uchovejte stranou.

2 Do pánve vhoďte cibuli, dvě minuty ji opékejte a přisypte proužky paprik a nasekanou chilli papričku. Opékejte dalších asi pět minut, potom přidejte rajčata, osolte opepřete, promíchejte a vařte bez poklice, dokud zelenina nezkřehne. Vsypte zpět opečenou klobásku a baby kukuřičky a duste, až je zelenina měkká a šťáva částečně odpařená.

3 V pánvi udělejte v zeleninové směsi lžící 4 důlky a do každého důlku vyklepněte vejce. Nechte ztuhnout bílek, osolte, opepřete, posypte lístky koriandru a hrubě nastrouhaným sýrem a na chvíli přiklopte poklicí, aby se sýr rozehřál. Podávejte s pečivem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč