V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.
Suroviny
Postup
Rajčatům vyřízněte zelenou část okolo stopky a nasekejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte na klínky, klobásu na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm klobásku a vyndejte děrovanou lžící do jiné nádoby. Uchovejte stranou.
Do pánve vhoďte cibuli, dvě minuty ji opékejte a přisypte proužky paprik a nasekanou chilli papričku. Opékejte dalších asi pět minut, potom přidejte rajčata, osolte opepřete, promíchejte a vařte bez poklice, dokud zelenina nezkřehne. Vsypte zpět opečenou klobásku a baby kukuřičky a duste, až je zelenina měkká a šťáva částečně odpařená.
V pánvi udělejte v zeleninové směsi lžící 4 důlky a do každého důlku vyklepněte vejce. Nechte ztuhnout bílek, osolte, opepřete, posypte lístky koriandru a hrubě nastrouhaným sýrem a na chvíli přiklopte poklicí, aby se sýr rozehřál. Podávejte s pečivem.