0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2575 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 73 g
Tuky 192 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.

Suroviny

rajče 2 ks
větší
cibule červená 1 ks
oloupaná
klobása 250 g
kvalitní, např. uherská, papriková či chorizo
olej 2 PL
paprika 4 ks
barevné, bez semeníku a na proužky
chilli paprička 1 ks
zelená zbavená semen
baby kukuřice 150 g
koupíte v Bille
sůl
pepř
mletý
vejce 4 ks
koriandr 1 svazek
menší
čedar 100 g
nahrubo

1 Rajčatům vyřízněte zelenou část okolo stopky a nasekejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte na klínky, klobásu na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm klobásku a vyndejte děrovanou lžící do jiné nádoby. Uchovejte stranou.

2 Do pánve vhoďte cibuli, dvě minuty ji opékejte a přisypte proužky paprik a nasekanou chilli papričku. Opékejte dalších asi pět minut, potom přidejte rajčata, osolte opepřete, promíchejte a vařte bez poklice, dokud zelenina nezkřehne. Vsypte zpět opečenou klobásku a baby kukuřičky a duste, až je zelenina měkká a šťáva částečně odpařená.

3 V pánvi udělejte v zeleninové směsi lžící 4 důlky a do každého důlku vyklepněte vejce. Nechte ztuhnout bílek, osolte, opepřete, posypte lístky koriandru a hrubě nastrouhaným sýrem a na chvíli přiklopte poklicí, aby se sýr rozehřál. Podávejte s pečivem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit