Farfalle se žlutou paprikou

Farfalle se žlutou paprikou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2280 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 256 g
Tuky 116 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Žluté papriky rozzáří těstoviny ve tvaru motýlích křídel.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá, nasekaná
paprika žlutá 2 ks
na nudličky
mouka pšeničná hladká 1 ČL
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
farfalle 320 g
parmazán
1 Na 2 lžících másla opečte nasekanou malou cibuli. Přidejte 2 žluté papriky, na nudličky, a míchejte další 3 minuty. Poprašte lžičkou hladké  mouky, rozmíchejte a zalijte 250 ml smetany ke šlehání.

2 Osolte, opepřete a za občasného míchání vařte asi 5 minut do zhoustnutí. 

3 Přimíchejte farfalle uvařené ale dente, ozdobte parmazánem.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit