Kávová panna cotta
Do 30 minut
Velmi snadné
Také patříte mezi milovníky kávy a váš den se bez ní neobejde? Vášeň pro tento povzbuzující nápoj nemusí končit vždy jen u šálku espressa, cappuccina či latte. Kávu můžete využít i při přípravě dezertů, se kterými určitě zabodujete. Poradíme vám, jak na to. Jako bonus zde najdete i pěknou řádku kávových receptů, včetně tiramisu, kávového crème brûlée či cappuccino cheesecaku!
Už delší dobu vás láká rozšířit svůj repertoár o pár dezertů s chutí a vůní kávy? Máte mimořádnou příležitost. Existuje totiž hned několik možností, jak s kávou v kuchyni naložit. Od máčení piškotů do silného espressa na přípravu italského tiramisú, po použití studené či instantní kávy přímo do těsta na bábovku.
Ačkoliv je instantní káva, co se týče pití, mezi znalci zavrhována, toto pravidlo rozhodně neplatí v kuchyni.
Některé dezerty si však o porci pořádného silného espressa přímo říkají. Ano, hádáte správně, řeč je o pravém italském tiramisú.
Třetím způsobem jak kávu v dezertu použít je pak její překapání přes filtr nebo louhování za studena.
Kávový krém máme většinou spojený s kávovými dortíčky, oblíbeným vánočním cukrovím. V receptech níže je však (stejně jako ostatní způsoby použití kávy) využit v mnoha dalších nápaditých variacích.
Zdroj: časopis Apetit