Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové vločky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2955 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 337 g
Tuky 142 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téměř bezpracná záležitost, při které zužitkujete zbylé bílky. A navíc si můžete přizvat na pomoc děti – bude je to bavit.

Související recepty

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte ořechy a moučkový cukr a směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 8 minut, po 4 minutách ořechy s cukrem promíchejte.

2

Vyjměte z trouby, nasekejte nahrubo a odložte stranou. Teplotu v troubě zmírněte na 90 °C.

3

Vyšlehejte bílky, vmíchejte do nich cukr a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhý, lesklý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte ořechy.

4

Připravte si cukrářský sáček se širokým zdobicím nástavcem. Sněhovou směsí pak naplňte sáček a vytvořte na plechu vyloženém pečicím papírem malé pusinky. Sušte je aspoň 2 a 1/2 hodiny v teplé troubě.

5

Pak je nechte na plechu úplně vychladnout a teprve potom je přendejte do misky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...