Jedno z nejúžasnějších cukroví, které jsme kdy v redakci pekli! Recept na oříškové košíčky se stal stálicí v našem vánočním repertoáru. Nepochybujeme, že si najde místo i ve vaší kuchařce. Jsou křehké a krémové současně a žádný milovník oříšků jim neodolá.
Suroviny
Postup
Suroviny na těsto zpracujte dohladka, zabalte do fólie a nechte přes noc uležet.
Následující den vymažte formičky máslem a do každé dejte vždy kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte a nechte zchladnout.
Na náplň v hrnci rozehřejte smetanu a postupně do ní vsypte sypké přísady a rozmíchejte (větší kousky piškotů nevadí – malé drobky se rozpustí, větší změknou).
Přidejte rum, promíchejte a nechte jen trochu zchladnout. Na dno každého košíčku dejte trochu marmelády; potom do nich nandejte připravenou náplň.
Košíčky nechte zatuhnout a pak je ještě polijte čokoládovou polevou. Na ni v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka.
Hotové košíčky ozdobte sekanými pistáciemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční cukroví(9 receptů)
Komentáře
08.01.2010 09:34
super
09.01.2010 06:07
úúúžasné