Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (71)
Do hodiny Snadné 32 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7525 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 591 g
Tuky 504 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno z nejúžasnějších cukroví, které jsme kdy v redakci pekli!

Suroviny

rybízový džem
na dno košíčků
pistácie
nesolené, nasekané, na ozdobu
Na těsto
moučkový cukr 75 g
vlašské ořechy 50 g
lze nahradit mandlemi, mleté
máslo 120 g
+ na vymazání formiček
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
vejce 1 ks
citronová kůra
z 1 citronu
Na náplň
smetana ke šlehání 375 ml
vlašské ořechy 150 g
mleté
třtinový cukr 150 g
piškoty 150 g
nahrubo rozdrcené
rum 3 PL
tuzemský
Na polevu
čokoláda na vaření 1 ks
nalámaná
máslo 125 g

Suroviny na těsto zpracujte dohladka, zabalte do fólie a nechte přes noc uležet.

Následující den vymažte formičky máslem a do každé dejte vždy kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte a nechte zchladnout.

Na náplň v hrnci rozehřejte smetanu a postupně do ní vsypte sypké přísady a rozmíchejte (větší kousky piškotů nevadí – malé drobky se rozpustí, větší změknou). Přidejte rum, promíchejte a nechte jen trochu zchladnout. Na dno každého košíčku dejte trochu marmelády; potom do nich nandejte připravenou náplň. Košíčky nechte zatuhnout a pak je ještě polijte čokoládovou polevou. Na ni v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Hotové košíčky ozdobte sekanými pistáciemi.

Komentáře

Andrea Turoková

skvele, zmizli ako prve!

Anonym

Pekla jsem podle receptu ve verzi s ořechy košíčky s ořechovou náplní a ze stejného těsta jen místo s ořechy tak s mandlemi a s máslovým krémem s vaječným likérem.... Sklidilo velký úspěch, doporučuji

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit