0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 75
Více než hodinu Snadné 32 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7505 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 586 g
Tuky 504 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno z nejúžasnějších cukroví, které jsme kdy v redakci pekli!

Suroviny

rybízový džem
na dno košíčků
pistácie
nesolené, nasekané, na ozdobu
Na těsto
moučkový cukr 70 g
vlašské ořechy 50 g
mleté, lze nahradit mletými mandlemi
máslo 120 g
+ na vymazání formiček
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
vejce 1 ks
citronová kůra
z 1 citronu, pro chuť
Na náplň
smetana ke šlehání 375 ml
vlašské ořechy 150 g
mleté
třtinový cukr 150 g
piškoty 150 g
nahrubo rozdrcené
rum 3 PL
tuzemský
Na polevu
čokoláda na vaření 1 ks
nalámaná
máslo 125 g

Postup

1

Suroviny na těsto zpracujte dohladka, zabalte do fólie a nechte přes noc uležet.

2

Následující den vymažte formičky máslem a do každé dejte vždy kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte a nechte zchladnout.

3

Na náplň v hrnci rozehřejte smetanu a postupně do ní vsypte sypké přísady a rozmíchejte (větší kousky piškotů nevadí – malé drobky se rozpustí, větší změknou).

4

Přidejte rum, promíchejte a nechte jen trochu zchladnout. Na dno každého košíčku dejte trochu marmelády; potom do nich nandejte připravenou náplň.

5

Košíčky nechte zatuhnout a pak je ještě polijte čokoládovou polevou. Na ni v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka.

6

Hotové košíčky ozdobte sekanými pistáciemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Andrea Turoková

skvele, zmizli ako prve!

Anonym

Pekla jsem podle receptu ve verzi s ořechy košíčky s ořechovou náplní a ze stejného těsta jen místo s ořechy tak s mandlemi a s máslovým krémem s vaječným likérem.... Sklidilo velký úspěch, doporučuji

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit