
Recepty z vydání
Věnec z bonbonů
Na výrobu věnce si kupte hezky barevné bonbony. Pokud nebudou zabalené do průhledného celofánu, budete je muset nejdřív...
Sněhový věnec
Pozor, křehké! Vyrobte si jedlou dekoraci na dveře nebo pro sváteční tabuli.
Pečivo na věnec
Pečivem ozdobte proutěný bílý věnec a máte adventní ozdobu na dveře či stůl.
Mandlové hříbky
Hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočními sladkostmi. A navíc jsou bezlepkové!
Pečená panenka plněná sušeným ovocem
Na obracení masa vcelku si pořiďte kuchyňské kleště. Díky nim z něj nevyteče žádná šťáva.
Řízečky z vepřové panenky
Parmazán dodá strouhance delikátní příchuť a bramborový salát k řízkům sedne.
Salát s quinoou a granátovým jablkem
Granátové jablko je do salátů jako stvořené, dodá jim parádní nakyslou chuť a rozehraje v nich barevný koncert. Dobře...
Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem
Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s...
Rýžová kaše s granátovým jablkem
Úžasný chuťový kontrast krémové vanilkou vonící rýže a svěžího šťavnatého granátového jablka...
Zapékaná dvojí jablka s vanilkou
Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se...
Pánev s kapustou a granátovým jablkem
Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.
Jemná polévka z kapra
Pokud nemáte svůj rodinný recept na kapří polévku, vyzkoušejte tuhle zlatavou lahůdku s kořenovou zeleninou a...
Kaštanový krém s hříbky
Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!
Drůbeží paštika se želé z portského vína
Příprava paštiky je hračka a raz dva připravíte i želé z portského vína. Když pak obojí zkombinujete, získáte předkrm,...
Štědrovečerní smažený kapr
My kapra smažíme na oleji, ale hodí se i sádlo. Tuk na smažení můžete ovonět vhozením snítky rozmarýnu nebo tymiánu.
Svěží bramborový salát
Klasická varianta bramborového salátu s majonézou, které na svěžesti přidává řapíkatý celer.
Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco
Pošírovaný losos je lehká večeře, která vás nepřiková do gauče. Skvělou jemnou omáčku můžete podávat i k mořskému...
Smetanová bramborová kaše
Ve Francii by se k lososovi se šampaňskou omáčkou podávalo jen pečivo, vy si ho můžete dát s bramborovou kaší nebo...
Daňčí steak v jalovci a bylinkách
Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem...
Citrusy ve vinném želé
Jednoduchý a lehký dezert přijde vhod zejména po sytém hlavním chodu. Je jen na vás, jaké ovoce zvolíte, zda použijete...
Hruškový závin s marcipánem a mandlemi
Do této variace na klasický štrúdl jsme se zamilovali. Pokud si chcete dát práci s taženým těstem nebo máte jiné...
Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní
Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!...
Citronovomandlová kolečka
Obligátní linecké pečivo letos vyměňte za tohle, se kterým přišla naše redaktorka Darina. Inspiraci našla na...
Vanilkové rohlíčky
Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!...
Oříškové vločky
Téměř bezpracná záležitost, při které zužitkujete zbylé bílky. A navíc si můžete přizvat na pomoc děti – bude je...
Florentinky
Tohle křupavé cukroví z oříšků a medu trochu připomíná marokánky. Pokud toužíte, aby jedna florentinka vypadala jako...
Mušličky s ořechovou náplní
„Pokaždé, když kamarád Erik přinesl na večírek krabici s cukrovím, mušličky jsem z ní vyjedla do jedné,“ svěřila se...
Pohádková chaloupka
Uvedené množství těsta bohatě vystačí na jednu chaloupku. Chcete-li, můžete z těsta vyříznout i větší základnu (např...
Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy
Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!
Dýňové pyré
Kaše z pečené dýně je jednoduše skvělá. Určitě neopomeňte lístky šalvěje, dodají pyré úžasný chuťový rozměr.
Přidat komentář