0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovocný sorbet s mátou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 617 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 136 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně osvěžující záležitost! A navíc ideální způsob, jak si udělat v mrazáku místo na letošní ovocnou úrodu.

Suroviny

krupicový cukr 100 g
máta svazek
čerstvá
ovoce 500 g
lesní, mražené
citronová štáva 1 ks

Postup

1

Cukr smíchejte se 100 ml vroucí vody a nechte na ohni tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí.

2

Pak stáhněte z plamene, přidejte lístky máty a nechte asi čtvrt hodiny stát – cukrový sirup tak krásně nasaje jejich vůni.

3

Potom můžete mátu vyjmout a vyhodit.

4

Ovoce rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a mátový sirup.

5

Směs přelijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte na hodinu do mrazáku. Ihned poté podávejte. Sorbet by neměl zůstat v mrazničce déle, byl by příliš tvrdý.

Související články

Jahodové osvěžení: Zmrzlina, sorbet nebo semifreddo?
  • Tipy a triky

Jahodové osvěžení: Zmrzlina, sorbet nebo semifreddo?

Teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.  ...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit