Úžasně osvěžující záležitost! A navíc ideální způsob, jak si udělat v mrazáku místo na letošní ovocnou úrodu.
Suroviny
krupicový cukr
100
g
máta
svazek
čerstvá
ovoce
500
g
lesní, mražené
citronová šťáva
1
ks
Postup
1
Cukr smíchejte se 100 ml vroucí vody a nechte na ohni tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí.
2
Pak stáhněte z plamene, přidejte lístky máty a nechte asi čtvrt hodiny stát – cukrový sirup tak krásně nasaje jejich vůni.
3
Potom můžete mátu vyjmout a vyhodit.
4
Ovoce rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a mátový sirup.
5
Směs přelijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte na hodinu do mrazáku. Ihned poté podávejte. Sorbet by neměl zůstat v mrazničce déle, byl by příliš tvrdý.