Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (22)
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1216 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 286 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounká zmrzlina je dokonalou tečkou za svátečním hodováním. Pokud máte chuť, klidně do sorbetu přidejte vodku!

Suroviny

citron 6 ks
větší velikost
krupicový cukr 250 g
med
na pokapání
máta
lístky na ozdobu

1Citrony pečlivě omyjte, ostrouhejte z nich kůru a potom vymačkejte šťávu. Cukr na mírném ohni rozpusťte v litru vody. Pak hrnec odstavte a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu. Nechte trochu vychladnout.

2Po půlhodině základ na sorbet přeceďte přes sítko a uložte do mrazáku (pokud nemáte moc času, vyplatí se nalít sorbet do igelitových sáčků – zmrzne rychleji). Každou půlhodinu zamíchejte. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. Servírujte ozdobené mátou a pokapané medem.

Výlet do Historie
Za existenci sorbetu vděčíme Arabům, kteří se usadili na Sicílii. Známí milovníci sladkostí posílali svoje otroky na Etnu pro sníh a ten pak míchali s vynikající sicilskou citronovou šťávou a cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.69

Martina Zajícová

V redakci jsme to probrali a naznali jsme, že by to neměl být problém. Možná vám zmrzlinovač nažene do sorbetu trochu vzduchu navíc (v závislosti na přístroji), ale neměl by to být výrazný problém :-)! Takže směle do toho!

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit