Tenhle vynikající dezert si můžete vychutnat samotný nebo jako součást čokoládovo-pomerančové bomby Aljaška (na obrázku).
Suroviny
Postup
Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.