Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné na cca 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1367 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 327 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle vynikající dezert si můžete vychutnat samotný nebo jako součást čokoládovo-pomerančové bomby Aljaška (na obrázku).

Suroviny

voda 300 ml
máta 1 PL
rozemnuté lístky
nastrouhaná
vymačkaná šťáva

Postup

1

Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
 
 

2

V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín