Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 omeletu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 138 g
Tuky 63 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!

Suroviny

vejce 3 ks
velká nebo 4 malá
mléko 0.66 hrnku
mouka pšeničná hladká 0.66 hrnku
nebo jen 1/3 a 1/3 hrnku celozrnná
krupicový cukr 2 PL
lze nahradit 1 lžící sypké stévie
sůl 1 špetka
amaretto 1 PL
mandlový extrakt 1 ČL
máslo 1 PL
mandle plátky 1 hrst
quinoa 1 hrst
pufovaná
K podávání
bobulovité ovoce
čerstvé, pomačkané
kondenzované mléko
kokosové nebo jogurt řeckého typu

1 Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.

2 Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.

3 Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.

Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.

5 Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit