Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 omeletu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 138 g
Tuky 63 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!

Suroviny

vejce 3 ks
velká nebo 4 malá
mléko hrnku
nebo jen 1/3 a 1/3 hrnku celozrnná
lze nahradit 1 lžící sypké stévie
sůl 1 špetka
mandlový extrakt 1 ČL
mandle plátky 1 hrst
quinoa 1 hrst
pufovaná
K podávání
čerstvé, pomačkané
kokosové nebo jogurt řeckého typu

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.

2

Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.

3

Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.

4

Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.

5

Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč