0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 omeletu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 138 g
Tuky 63 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!

Suroviny

vejce 3 ks
velká nebo 4 malá
mléko hrnku
mouka pšeničná hladká hrnku
nebo jen 1/3 a 1/3 hrnku celozrnná
krupicový cukr 2 PL
lze nahradit 1 lžící sypké stévie
sůl 1 špetka
mandlový extrakt 1 ČL
máslo 1 PL
mandle plátky 1 hrst
quinoa 1 hrst
pufovaná
K podávání
čerstvé, pomačkané
kokosové nebo jogurt řeckého typu

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.

2

Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.

3

Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.

4

Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.

5

Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč