Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou
Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 omeletu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 138 g
Tuky 63 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
velká nebo 4 malá
mléko hrnku
nebo jen 1/3 a 1/3 hrnku celozrnná
lze nahradit 1 lžící sypké stévie
sůl 1 špetka
mandlový extrakt 1 ČL
mandle plátky 1 hrst
quinoa 1 hrst
pufovaná
K podávání
čerstvé, pomačkané
kokosové nebo jogurt řeckého typu

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.

2

Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.

3

Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.

4

Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.

5

Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...