0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6933 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 961 g
Tuky 205 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se letní den začít něčím lepším než poctivým kynutým koláčem? Jen si představte to nadýchané těsto, šťavnaté ovoce a křupavou vrstvičku navrchu. Slast!

Suroviny

mléko 1 hrnek
vlažné
krupicový cukr ¼ hrnku
droždí 1 kostka
rozdrobené
vejce 1 ks
velké
rostlinný olej ½ hrnku
nebo 1/4 hrnku máslá a 1/4 hrnku oleje (či 1/2 rozpuštěného másla, ovšem s alespoň částí oleje budou koláče déle vláčné) + na vytření mísy
sůl 1 ČL
vanilková pasta ¼ ČL
lze nahradit dření z 1/2 vanilkového lusku
mouka pšeničná hladká 4 hrnky
Na náplň
červený rybíz 500 g
lesní
maliny 100 g
tvaroh měkký 500 g
moučkový cukr 100 g
vejce 1 ks
Na drobenku
máslo 50 g
třtinový cukr 100 g
lze nahradit krupicovým
ovesné vločky 40 g
mouka pšeničná polohrubá 60 g
Na dokončení
máslo 20 g
rum 1 PL

Postup

1

Mezitím rozmíchejte vejce s olejem či olejem a změklým máslem a zbylým cukrem. Do vaječné směsi vmíchejte kvásek, sůl, vanilku a 2 hrnky hladké mouky. Nakonec postupně zapracujte i zbylou mouku tak, aby vzniklé těsto bylo vláčné a nelepivé, ale ne příliš tuhé. Propracované těsto dejte do velké mísy vytřené olejem a tu přikryjte čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií. Nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.

2

Mezitím odstopkujte rybíz, omyjte a osušte ovoce. Potom udělejte drobenku – prsty propracujte všechny ingredience a hotovou drobenku dejte do lednice.

3

V míse utřete tvaroh, cukr a vejce dohladka.

4

Troubu rozehřejte na 180°C. Po hodině těsto rozválejte na plát (můžete rovnou na pečicím papíře), přendejte ho na plech, potřete ochuceným tvarohem, posypte hustě ovocem a nakonec i drobenkou. Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby potřete okraje máslem rozmíchaným se lžící rumu. Nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč