Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2004 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 192 g
Tuky 78 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...

Suroviny

ricotta 200 g
tvaroh měkký 100 g
ve vaničce
mléko 200 ml
třtinový cukr 2 PL
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
borůvky
nejlépe lesní
máslo
na vytření pánve
Na omáčku
lesní plody 200 g
klidně mražené
javorový sirup
podle chuti
škrob
kukuřičný, na zahuštění (nemusí být)

1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.

2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).

NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit