Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...
Suroviny
1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.
2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).
NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem...
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(48 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
Tento recept je skvělý, protože jsem neměla čerstvé borůvky, přidala jsem mražené ostružiny po předchozím částečném rozbiti mraženého ovoce. Výsledek neměl chybu. Vršek jsem pomazala hruškovými povidly a zakysanou smetanu. mirka