Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (34)
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2004 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 192 g
Tuky 78 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...

Související recepty

Suroviny

ricotta 200 g
tvaroh měkký 100 g
ve vaničce
mléko 200 ml
třtinový cukr 2 PL
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
borůvky
nejlépe lesní
máslo
na vytření pánve
Na omáčku
lesní plody 200 g
klidně mražené
javorový sirup
podle chuti
škrob
kukuřičný, na zahuštění (nemusí být)

1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.

2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).

NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Komentáře

MIRKA Gašparíková Balková

Tento recept je skvělý, protože jsem neměla čerstvé borůvky, přidala jsem mražené ostružiny po předchozím částečném rozbiti mraženého ovoce. Výsledek neměl chybu. Vršek jsem pomazala hruškovými povidly a zakysanou smetanu. mirka

Obchod Apetit