Americké brambory jako z vaší oblíbené resturace? Podle tohoto receptu je zvládnete snadno připravit v troubě. Díky marinádě jsou klínky pečených brambor velmi křupavé a neodolatelně pikantní.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Brambory dobře omyjte, osušte a podélně i se slupkou nakrájejte na šestiny nebo osminy.
V misce smíchejte slunečnicový olej s mletou paprikou a solí. Přidejte ocet a pepř. Vsypte brambory a dobře je ve směsi obalte.
Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozložte tak, aby se nepřekrývaly a byly mezi nimi dostatečné rozestupy.
Pečte v troubě přibližně 30 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
Po 15 minutách brambory promíchejte a otočte. Díky tomu budou z obou stran opravdu křupavé.
Po upečení je případně posypte vločkovou solí.
Recept a fotografie převzaty z Das Kochrezept.
Věděli ste?
- Tradiční americké pečené brambory jsou na dlouhé měsíčky nakrájené brambory, které se pečou i se slupkou a dochucují kořenící směsí se solí, paprikou, sušenou cibulí, kmínem, cukrem, hořčičným semínkem, muškátovým oříškem, sušeným koriandrem, tymiánem a petrželkou.