Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené americké brambory
Pečené americké brambory
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Pečené americké brambory

4.1/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 158 g
Tuky 61 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americké brambory jako z vaší oblíbené resturace? Podle tohoto receptu je zvládnete snadno připravit v troubě. Díky marinádě jsou klínky pečených brambor velmi křupavé a neodolatelně pikantní.

Suroviny

moučné, varného typu C
slunečnicový olej 4 PL
sůl 1 ČL
vinný ocet červený 1 PL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
sůl vločková
lze vynechat

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Brambory dobře omyjte, osušte a podélně i se slupkou nakrájejte na šestiny nebo osminy.

2

V misce smíchejte slunečnicový olej s mletou paprikou a solí. Přidejte ocet a pepř. Vsypte brambory a dobře je ve směsi obalte. 

3

Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozložte tak, aby se nepřekrývaly a byly mezi nimi dostatečné rozestupy.

4

Pečte v troubě přibližně 30 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.

5

Po 15 minutách brambory promíchejte a otočte. Díky tomu budou z obou stran opravdu křupavé.

6

Po upečení je případně posypte vločkovou solí.

Recept a fotografie převzaty z Das Kochrezept.



Věděli ste? 

  • Tradiční americké pečené brambory jsou na dlouhé měsíčky nakrájené brambory, které se pečou i se slupkou a dochucují kořenící směsí se solí, paprikou, sušenou cibulí, kmínem, cukrem, hořčičným semínkem, muškátovým oříškem, sušeným koriandrem, tymiánem a petrželkou. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín