Podle tohoto receptu si můžete snadno připravit americké brambory v troubě. Díky marinádě jsou klínky velmi křupavé a neodolatelně pikantní.
Suroviny
brambory
800
g
moučné, varného typu C
slunečnicový olej
4
PL
sůl
1
ČL
paprika mletá sladká
1
ČL
vinný ocet červený
1
PL
pepř
½
ČL
čerstvě mletý
sůl vločková
lze vynechat
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C. Brambory dobře omyjte, osušte a podélně i se slupkou nakrájejte na šestiny nebo osminy.
2
V misce smíchejte slunečnicový olej s mletou paprikou a solí. Přidejte ocet a pepř. Vsypte brambory a dobře je ve směsi obalte.
3
Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozložte tak, aby se nepřekrývaly a byly mezi nimi dostatečné rozestupy.
4
Pečte v troubě přibližně 30 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
5
Po 15 minutách brambory promíchejte a otočte. Díky tomu budou z obou stran opravdu křupavé.
6
Po upečení je případně posypte vločkami mořské soli.
Věděli ste?
- Tradiční americké pečené brambory jsou na dlouhé měsíčky nakrájené brambory, které se pečou i se slupkou a dochucují kořenící směsí se solí, paprikou, sušenou cibulí, kmínem, cukrem, hořčičným semínkem, muškátovým oříškem, sušeným koriandrem, tymiánem a petrželkou.