Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory v troubě
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 176 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory pečené v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi. Pečení ve slupce zajistí, že budou mít brambory pěkný tvar a dodá jim to na atraktivitě i na talíři. Naplňte je nádivkou z tvarohu nebo lučiny, tak jako my. Navrch ozdobte opečenou slaninou a česnekem. Stejným způsobem můžete připravit i pečené brambory v popelu.

Suroviny

na pečení, střední až větší, pěkného tvaru, typ C - moučnaté
česnek 1 palice
stroužky oloupané a podélně rozříznuté
olivový olej 2 PL
lučina
jarní cibulka 1 svazek
najemno
ředkvičky 1 svazek
nakrájený na nudličky
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal.

2

Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)

3

Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

4

Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky.

5

Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.

6

Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín