Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi.
Suroviny
Postup
Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal.
Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)2
Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.
Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky.
Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.
Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na cestu z města(9 receptů)
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- Týdenní úsporná kuchařka 6. díl: Kedlubnové řízky jsou skvělou levnou variantou těch masových(9 receptů)