0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory v troubě

Pečené brambory v troubě
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pečené brambory v troubě

4.7 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 176 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi.

Suroviny

brambory 8 ks
na pečení, střední až větší, pěkného tvaru, typ C - moučnaté
česnek 1 palice
stroužky oloupané a podélně rozříznuté
olivový olej 2 PL
lučina
jarní cibulka 1 svazek
nakrájený najemno
ředkvičky 1 svazek
nakrájený na nudličky
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal.

2

Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)2

3

Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

4

Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky.

5

Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.

6

Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč