0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory

Pečené brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 249 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená verze brambor na loupačku: brambory jsme upekli, tvaroh vyměnili za zakysanou smetanu, a navíc přidali nakládanou cibulku a petrželkové pesto.

Suroviny

brambory 1 kg
menší brambory, nejlépe nové nebo varný typ B s pěknou slupkou, vydrhnuté
sůl
olivový olej
na potření
česnek sušený 1 ČL
zakysaná smetana 200 g
Na nakládanou cibulku
vinný ocet červený 125 ml
krupicový cukr 4 ČL
sůl 1 ČL
cibule červená 1 ks
střední, nakrájená na tenká půlkolečka
Na petrželové pesto
petrželka 1 svazek
lístky otrhané
pažitka 1 svazek
olivový olej 0.25 hrnku
česnek 1 stroužek
sůl

Postup

1

Na nakládanou cibulku vlijte do rendlíku půl hrnku vody, přidejte ocet, cukr, sůl a cibuli, přiveďte k varu, stáhněte z plotny a přelijte do uzavíratelné nádoby. Nechte zchladnout a dejte vychladit do lednice do doby podávání.

2

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a vsypte na plech vyložený pečicím papírem. Každou rozmáčkněte, potřete olejem a posypte sušeným česnekem a solí. Dejte do trouby vyhřáté na 230 °C a pečte je 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

3

Na petrželkové pesto nasekejte petrželku i pažitku najemno (trochu ponechte v celku na ozdobení), promíchejte s olejem, přidejte prolisovaný česnek a osolte.

4

Brambory rozdělte na talíře, navrch rozdělte zakysanou smetanu, cibulku a pesto. Ozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit