Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory
Pečené brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 249 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená verze brambor na loupačku: brambory jsme upekli, tvaroh vyměnili za zakysanou smetanu, a navíc přidali nakládanou cibulku a petrželkové pesto.

Suroviny

menší brambory, nejlépe nové nebo varný typ B s pěknou slupkou, vydrhnuté
sůl
olivový olej
na potření
česnek sušený 1 ČL
Na nakládanou cibulku
vinný ocet červený 125 ml
sůl 1 ČL
střední, nakrájená na tenká půlkolečka
Na petrželové pesto
petrželka 1 svazek
lístky otrhané
pažitka 1 svazek
olivový olej ¼ hrnku
česnek 1 stroužek
sůl

Postup

1

Na nakládanou cibulku vlijte do rendlíku půl hrnku vody, přidejte ocet, cukr, sůl a cibuli, přiveďte k varu, stáhněte z plotny a přelijte do uzavíratelné nádoby. Nechte zchladnout a dejte vychladit do lednice do doby podávání.

2

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a vsypte na plech vyložený pečicím papírem. Každou rozmáčkněte, potřete olejem a posypte sušeným česnekem a solí. Dejte do trouby vyhřáté na 230 °C a pečte je 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

3

Na petrželkové pesto nasekejte petrželku i pažitku najemno (trochu ponechte v celku na ozdobení), promíchejte s olejem, přidejte prolisovaný česnek a osolte.

4

Brambory rozdělte na talíře, navrch rozdělte zakysanou smetanu, cibulku a pesto. Ozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...