Vylepšená verze brambor na loupačku: brambory jsme upekli, tvaroh vyměnili za zakysanou smetanu, a navíc přidali nakládanou cibulku a petrželkové pesto.
Suroviny
Postup
Na nakládanou cibulku vlijte do rendlíku půl hrnku vody, přidejte ocet, cukr, sůl a cibuli, přiveďte k varu, stáhněte z plotny a přelijte do uzavíratelné nádoby. Nechte zchladnout a dejte vychladit do lednice do doby podávání.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a vsypte na plech vyložený pečicím papírem. Každou rozmáčkněte, potřete olejem a posypte sušeným česnekem a solí. Dejte do trouby vyhřáté na 230 °C a pečte je 10–15 minut dozlatova a dokřupava.
Na petrželkové pesto nasekejte petrželku i pažitku najemno (trochu ponechte v celku na ozdobení), promíchejte s olejem, přidejte prolisovaný česnek a osolte.
Brambory rozdělte na talíře, navrch rozdělte zakysanou smetanu, cibulku a pesto. Ozdobte bylinkami.