0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené klobásky s dýní

Pečené klobásky s dýní

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 936 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 138 g
Tuky 37 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá podzimní večeře, která kombinuje samé skvělé chutě.

Suroviny

klobása vepřová 450 g
dýně 800 g
cibule červená 2 ks
olivový olej extra panenský 2 PL
kmín 2 ČL
vývar hovězí 300 ml
hořčice hrubozrnná 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Prvních pět přísad dejte do velkého pekáče s nepřilnavým povrchem, promíchejte, aby se rovnoměrně obalily v oleji, a pečte 20 minut, dokud nejsou klobásy dohněda a dýně měkká, po krajích křupavá.

 

2

Vývar promíchejte s hořčicí a přilijte ho do pekáče k dýni a klobásám. Lehce vše promíchejte, jemně odškrábejte všechny případné přípečky. Vraťte do trouby na další 2 minuty, dokud nezačne šťáva bublat. Podle chuti osolte a podávejte se zeleninou nebo fazolemi.

Něco navíc:
Připravte klobásky s bramborami. Místo dýně použijte klínky brambor nebo malé nové brambory, které 5 minut povaříte.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč