Rychlá podzimní večeře, která kombinuje samé skvělé chutě.
Suroviny
klobása vepřová
450
g
dýně
800
g
cibule červená
2
ks
olivový olej extra panenský
2
PL
kmín
2
ČL
vývar hovězí
300
ml
hořčice hrubozrnná
1
PL
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Prvních pět přísad dejte do velkého pekáče s nepřilnavým povrchem, promíchejte, aby se rovnoměrně obalily v oleji, a pečte 20 minut, dokud nejsou klobásy dohněda a dýně měkká, po krajích křupavá.
2
Vývar promíchejte s hořčicí a přilijte ho do pekáče k dýni a klobásám. Lehce vše promíchejte, jemně odškrábejte všechny případné přípečky. Vraťte do trouby na další 2 minuty, dokud nezačne šťáva bublat. Podle chuti osolte a podávejte se zeleninou nebo fazolemi.
Něco navíc:
Připravte klobásky s bramborami. Místo dýně použijte klínky brambor nebo malé nové brambory, které 5 minut povaříte.