0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuřecí stehno

Pečené kuřecí stehno

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 920 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 0 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuřecí stehno milují děti i dospělí. Je to nejšťavnatější část kuřecího masa a dá se upéct klasicky jen se solí nebo různým způsobem vylepšit. Jeho příprava netrvá dlouho a tak, rozhodnete-li se pro pečené kuřecí stehno k nedělnímu obědu, můžete si dokonce i přispět.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
sůl
voda 1 hrnek

Postup

1

Kuřecí stehna omyjeme nasolíme a naklademe do hlubšího pekáče kůží vzhůru.

2

Podlijeme sklenicí vody a vložíme do trouby vyhřídej na 190 stupňů. Teplotu snížíme na 175 a pečeme asi 30 minut.

3

Potom stehna obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Během celé doby pečení stehna kontrolujeme, aby se nepřipálila, a poléváme šťávou z výpeku, aby se příliš nevysušila. Pokud je šťávy v pekáči málo, doplníme ji horkou vodou.

4

Opět otočíme kůží vzhůru. Můžeme zapnout gril nebo horký vzduch a dopéct na posledních 10-15 minut do křupava.

Doba pečení je orientační a závisí na velikosti stehen. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem nebo s ovocným kompotem podle chuti.

Vylepšení:

  • Pokud si chceme chuť kuřecího masíčka trošku ozvlášnit, můžeme ho během pečení potírat marinádou připravenou z medu, česneku a chilli. Med na kuřecí kůrce krásně zkaramelizuje a dodá kuřeti jemně nasládlou chuť.
  • Kuřecí stehna můžeme položit na lůžko z kořenové zeleniny a cibule. Zelnina a cibule nasáknou šťávou z kuřata a získáme tak skvělou přílohu z jednoho pekáče.
  • Ke kuřecím stehnům můžeme přidat předem namočené houby, čímž získáme jedinečnou kombinaci pečených kuřecích stehen a houbové omáčky.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: Ivana

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit