0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuřecí stehno

Pečené kuřecí stehno

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 920 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 0 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuřecí stehno milují děti i dospělí. Je to nejšťavnatější část kuřecího masa a dá se upéct klasicky jen se solí nebo různým způsobem vylepšit. Jeho příprava netrvá dlouho a tak, rozhodnete-li se pro pečené kuřecí stehno k nedělnímu obědu, můžete si dokonce i přispět.

Suroviny

sůl
voda 1 hrnek

Postup

1

Kuřecí stehna omyjeme nasolíme a naklademe do hlubšího pekáče kůží vzhůru.

2

Podlijeme sklenicí vody a vložíme do trouby vyhřídej na 190 stupňů. Teplotu snížíme na 175 a pečeme asi 30 minut.

3

Potom stehna obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Během celé doby pečení stehna kontrolujeme, aby se nepřipálila, a poléváme šťávou z výpeku, aby se příliš nevysušila. Pokud je šťávy v pekáči málo, doplníme ji horkou vodou.

4

Opět otočíme kůží vzhůru. Můžeme zapnout gril nebo horký vzduch a dopéct na posledních 10-15 minut do křupava.

Doba pečení je orientační a závisí na velikosti stehen. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem nebo s ovocným kompotem podle chuti.

Vylepšení:

  • Pokud si chceme chuť kuřecího masíčka trošku ozvlášnit, můžeme ho během pečení potírat marinádou připravenou z medu, česneku a chilli. Med na kuřecí kůrce krásně zkaramelizuje a dodá kuřeti jemně nasládlou chuť.
  • Kuřecí stehna můžeme položit na lůžko z kořenové zeleniny a cibule. Zelnina a cibule nasáknou šťávou z kuřata a získáme tak skvělou přílohu z jednoho pekáče.
  • Ke kuřecím stehnům můžeme přidat předem namočené houby, čímž získáme jedinečnou kombinaci pečených kuřecích stehen a houbové omáčky.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: Ivana

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč