Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuřecí stehno

Pečené kuřecí stehno

Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 920 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 0 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená kuřecí stehna jsou nejšťavnatější částí kuřete. Není třeba složitě zjišťovat, jak je připravit, protože nejvíc se k nim hodí sůl. Netrvá to dlouho, většinu práce obstará trouba, a tak si můžete před nedělním obědem v klidu přispat. 

Suroviny

Postup

1

Kuřecí stehna omyjte, osolte a vložte do hlubšího pekáčku kůží nahoru.

2

Podlijte sklenicí vody a vložte do trouby na 175 °C a pečeme asi 30 minut.

3

Stehna otočte a pečte dalších 20 minut. Během pečení podlévejte šťávou, aby se nevysušila. Pokud je šťávy v pekáči málo, doplňte ji horkou vodou.

4

Znovu obraťte kůží nahoru a posledních 10 – 15 minut zapněte troubu na horký vzruch nebo gril a dopečte dokřupava. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem nebo s ovocným kompotem.

Tipy

  • Pokud chcete chuť kuřecího masa obměnit, potírejte ho během pečení marinádou z medu, česneku a chilli. Med na kuřecí kůži krásně zkaramelizuje a dodá jí jemně nasládlou chuť.
  • Kuřecí stehna můžete položit na lůžko z kořenové zeleniny a cibule. Zelnina a cibule nasáknou šťávou z kuřete a vznikne tak skvělá zeleninová příloha.
  • Ke kuřecím stehnům můžete přidat předem namočené sušené houby. Získáte tím pečená kuřecí stehna na houbách.
  • Kuřeti v minimalistické verzi se dokonale hodí kousek másla a citronová šťáva.

Ilustrační foto Image Professionals

Autor: Ivana

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...