Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Velmi snadné 1-2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 58 g
Tuky 8 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá svačina, která hravě nahradí nudný chleba se šunkou.

Suroviny

pita 1 ks
střední kus
kuře 100 g
vařeného či pečeného
okurka 0.25 ks
polníček hrst
nebo baby salát
rajčata 1 ks
feta
Na zálivku
jogurt řeckého typu 100 g
pažitka hrst
ČL
koření tzatziki

1 Promíchejte přísady na zálivku. Kuře natrhejte na kousky a vmíchejte do zálivky. (Lze připravit večer předem.)

Rozkrojte chleba pita na polovinu a kapsu naplňte zeleninou a jogurtovou zálivkou s masem.

Komentáře

Michal Urválek

Pěkný recept a udělám si ho. Jen se chci podělit o chléb, který si kupuji, protože je chuťově skvělý a tvarem mi vyhovuje, protože má pěknou kapsu a dno pity je vyšší, takže nápln neproteče. Kdo chce vyzkoušet, mrkněte na www.pitachleb.cz

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit