Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7837 kcal
Bílkoviny 298 g
Sacharidy 225 g
Tuky 588 g
Vláknina 150 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto jídlo podle starého mexického receptu děti milují! Je nasládlé a velmi příjemně voní po zkaramelizované čokoládě a skořici.

Suroviny

mandle 10 ks
sušené
velká
středně velká
olej 2 PL
skořice 1 špetka
mletá
pomerančový džus 100 ml
mražená, vyloupaná
tmavá čokoláda 1 ČL
rozpuštěná

Postup

1

Do mixéru vhoďte 2 lžíce burských oříšků, 10 mandlí, 4 sušené meruňky, 2 větší rajčata a jednu středně velkou kapii. Všechno rozmixujte na jemnou pastu a nechte chvíli odpočívat. Mezitím připravte maso: 300 g kuřecích prsou lehce poklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a zprudka opečte na 2 lžících rozpáleného oleje. Orestované kuře posypte špetkou mleté skořice a podlijte 100 ml pomerančového džusu. Přiveďte k varu a poté přidejte rozmixovanou pastu a 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice. Asi tak deset minut poduste – kuřecí kostky by měly být obalené v pastě, ze které se musí odpařit přebytečná tekutina.

2

Na závěr podle chuti dosolte a přidejte lžičku rozpuštěné hořké čokolády. Důkladně promíchejte a okamžitě podávejte. Dětem indiánské kuře nejvíce chutná s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:51
Recept se nachází v č.9/05, str.46