Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sezamové kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 49 g
Tuky 54 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, chutné a nenáročné na čas – za dvacet minut podáváte!

Suroviny

nudle 2 bal
vaječné, sušené, cca 120g
slunečnicový olej 1 ČL
na proužky
mrkev 3 ks
velká, na sirky
med 2 PL
tekutý
sezamová semínka 5 PL
opražená
limetová šťáva
ze dvou limet
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, nahrubo
sůl
pepř

Postup

1

Nudle připravte podle návodu na obalu, slijte a nechte okapat.

2

Mezitím zahřejte olej ve velké hluboké pánvi, nejlépe ve woku. Vsypte kuřecí maso a pár minut je zprudka za stálého míchání opékejte. Přihoďte mrkev a zhruba čtyři minuty všechno opékejte, aby se maso propeklo a začalo hnědnout.

3

Rychle vmíchejte med, třicet vteřin prohřívejte, pak vsypte sezam a uvařené nudle. (Míchání je v této fázi nejjednodušší kleštěmi na těstoviny.)

4

Přidejte limetovou šťávu, ochutnejte, podle potřeby osolte a opepřete. Všechno rychle prohřejte, pak přidejte koriandr a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Zkuste jiné ochucení: Kuře před opékáním ochuťte lžičkou čínského koření pěti vůní. Když začne maso hnědnout, přidejte jeden nasekaný stroužek česneku a kousek zázvorového oddenku. Až budete přidávat nudle, místo sezamových semínek vsypte hrst oříšků kešu a místo koriandru posypte třemi najemno nasekanými jarními cibulkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...