Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou
Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3837 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 230 g
Tuky 139 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslo s bylinkami zajistí, že jinak suché kuřecí maso bude šťavnaté a voňavé.

Suroviny

pokrájené na 1 cm silné plátky
palice, oloupané stroužky
rozmarýn 2 snítka
odrhnuté lístky
v bio kvalitě
sůl mořská ½ ČL
hrubá
kuře 1,5 kg
sůl
jemná mořská
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit jinou sušenou slaninou
suché

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do hrnce se slanou vodou a přiveďte k varu. Zvolna vařte 5 minut do poloměkka. Slijte a dejte stranou.

2

Mezitím rozmixujte česnek a rozmarýn. Z citronu ostrouhejte kůru a s hrubou solí ji rozmělněte na pastu. Přidejte máslo, pepř a znovu dobře promíchejte (nejvíce vůní se uvolní, když vše utřete v hmoždíři).

3

Prsty opatrně uvolněte kůži od prsíček (začněte od krku). Do vzniklé dutiny nacpěte připravenou máslovou směs. Snažte se ji stejnoměrně rozprostřít i dozadu a po stranách, co nejdál to půjde. Zajistí, že obvykle suchá prsíčka zůstanou šťavnatá. Kuře zvenku osolte a opepřete. Do břišní dutiny dejte rozčtvrcený citron. Do pekáče rozložte brambory, osolte je a posypte pancettou nakrájenou na nudličky. Navrch položte kuře a podlijte vínem.

4

Pečte 1,5 hodiny, až bude kuře měkké a zlatavé. Před podáváním nechte maso pět minut odpočinout. Pak naporcujte a podávejte s bramborami z pekáče.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...