0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuřecí paličky

Pečené kuřecí paličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuřecí paličky

4.3/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 100 g
Tuky 144 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušeji už to snad ani nejde! Pro větší rodinu či hladové krky směle násobte množství kuřecích paliček! Mizí totiž rychlostí blesku.

Suroviny

med ¼ hrnku
hnědý cukr ¼ hrnku
sójová omáčka 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
česnek 2 stroužky
drcené
nejlépe stonková, vařená v páře k podávání
brambory vařené
k podávání

Postup

1

V misce prošlehejte med, cukr, sójovou omáčku, balzamikový ocet a česnek. Vlijte do uzavíratelného sáčku, přidejte paličky a nechte pár hodin marinovat, nejlépe však do druhého dne (ale směs můžete připravit i ráno).

2

Troubu rozehřejte na 200°C. Paličky rozložte na plech, podlijte marinádou, zakryjte aluminiovou fólií a dejte péct na cca 30 minut, na posledních 10 minut fólii odkryjte, paličky potřete marinádou z pekáčku a opečte dokřupava.

3

Podávejte s brokolicí a vařenými brambory.

NĚCO NAVÍC
Hlídejte, aby brokolice byla uvařená na skus, před podáváním ji můžete krátce opéct na pánvi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...