Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí
Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5691 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 50 g
Tuky 518 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když tomuto často přehlíženému kusu vepřového dopřejete správnou péči a dostatek času v troubě, odmění se vám křupavou kůrkou a šťavnatým masem, které se rozplývá na jazyku.

Související recepty

Suroviny

bůček 1,5 kg
s kůží a bez kosti
sůl vločková 2 PL
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 70 g
med 60 ml
tekutý
voda 180 ml
vroucí
k podávání
hráškové výhonky
k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Kůži vepřového bůčku nařežte v centimetrových rozestupech do mřížky a pak do masa ze všech stran vmasírujte vločkovou sůl, pepř podle chuti a rostlinný olej. Maso dejte kůží dolů do pekáče, vložte do rozehřáté trouby a pečte odkryté 1 hodinu.

2

Pak v troubě zvyšte teplotu na 200°C. Opatrně vyjměte bůček z pekáče, ten vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou dočista a vraťte do něj bůček, tentokrát kůží nahoru. Pečte odkryté dalších 30 minut.

3

Mezitím v misce míchejte hrubozrnnou hořčici, tekutý med a 180 ml vroucí vody dohladka. Vzniklou směsí polijte bůček a odkrytý ho pečte ještě 30 minut, dozlatova a dokřupava.

4

Bůček podávejte politý medovo-hořčičným výpekem, s bramborovou kaší a hráškovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...