Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8240 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 775 g
Tuky 439 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani kapka šťávy nepřijde nazmar...

Suroviny

Na bůček
bůček 1.2 kg
bez kosti a kůže
sůl mořská 1 PL
cca
pepř bílý 1 ČL
hrubě drcený
1 PL
tymiánových listů čerstvé
med 2 PL
čirý
hořčice dijonská 1 PL
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, nadrobno
Na brambory
brambory 1 kg
oloupané a na tenko pokrájené
cibule 500 g
oloupaná a na plátky
česnek 6 stroužků
oloupaný a na plátky
sůl
a čerstvě mletý pepř
bobkový list 6 ks
tymián 12 snítek
vývar kuřecí 500 ml

1 Předehřejte troubu na 170 °C.
 
2 Nařežte vršek bůčku křížem do mřížky. Vetřete do povrchu sůl, pepř a tymián.

3 Brambory promíchejte s cibulí a česnekem, řádně osolte a opepřete. Třetinu rozprostřete do pekáče, poházejte třetinou koření a vrstvy ještě dvakrát zopakujte. Zalijte vývarem a vložte do spodní části trouby. Nad brambory zasuňte do trouby mřížku a na ni volně položte bůček. Během pečení bude lahodný vypečený tuk odkapávat do brambor.

4 Pečte 3 hodiny, až budou maso i brambory měkké a zlatavé. Vyjměte brambory i bůček a teplotu v troubě zvyšte na 220° C. Smíchejte med, hořčici a chilli a potřete maso. Vraťte ho do trouby a zasuňte pod něj nádobu na odkapávání. Pečte dalších zhruba 15–20 minut, až se udělá kůrčička. Podávejte s připravenými bramborami.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit