Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère
Pomalu pečený bůček s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

3.3/5 Počet hodnocení: 101
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8284 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 782 g
Tuky 440 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani kapka šťávy nepřijde nazmar...

Suroviny

Na bůček
bůček 1,2 kg
bez kosti a kůže
sůl mořská 1 PL
cca
pepř bílý 1 ČL
hrubě drcený
tymián 1 PL
med 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
červená, čerstvá, nadrobno
Na brambory
oškrábané, na tenko pokrájené
cibule 500 g
na plátky
česnek 6 stroužků
oloupaný a na plátky
sůl
pepř
tymián 12 snítek
vývar kuřecí 500 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C.

2

Nařežte vršek bůčku křížem do mřížky. Vetřete do povrchu sůl, pepř a tymián.

3

Brambory promíchejte s cibulí a česnekem, řádně osolte a opepřete. Třetinu rozprostřete do pekáče, poházejte třetinou koření a vrstvy ještě dvakrát zopakujte. Zalijte vývarem a vložte do spodní části trouby. Nad brambory zasuňte do trouby mřížku a na ni volně položte bůček. Během pečení bude lahodný vypečený tuk odkapávat do brambor.

4

Pečte 3 hodiny, až budou maso i brambory měkké a zlatavé. Vyjměte brambory i bůček a teplotu v troubě zvyšte na 220° C. Smíchejte med, hořčici a chilli a potřete maso. Vraťte ho do trouby a zasuňte pod něj nádobu na odkapávání. Pečte dalších zhruba 15–20 minut, až se udělá kůrčička. Podávejte s připravenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...