0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

3 / 5. Počet hodnocení: 73
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8284 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 782 g
Tuky 440 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani kapka šťávy nepřijde nazmar...

Suroviny

Na bůček
bůček 1.2 kg
bez kosti a kůže
sůl mořská 1 PL
cca
pepř bílý 1 ČL
hrubě drcený
tymián 1 PL
med 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, nadrobno
Na brambory
brambory 1 kg
oškrábané, na tenko pokrájené
cibule 500 g
na plátky
česnek 6 stroužků
oloupaný a na plátky
sůl
pepř
bobkový list 6 ks
tymián 12 snítek
vývar kuřecí 500 ml

1 Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Nařežte vršek bůčku křížem do mřížky. Vetřete do povrchu sůl, pepř a tymián.

3 Brambory promíchejte s cibulí a česnekem, řádně osolte a opepřete. Třetinu rozprostřete do pekáče, poházejte třetinou koření a vrstvy ještě dvakrát zopakujte. Zalijte vývarem a vložte do spodní části trouby. Nad brambory zasuňte do trouby mřížku a na ni volně položte bůček. Během pečení bude lahodný vypečený tuk odkapávat do brambor.

4 Pečte 3 hodiny, až budou maso i brambory měkké a zlatavé. Vyjměte brambory i bůček a teplotu v troubě zvyšte na 220° C. Smíchejte med, hořčici a chilli a potřete maso. Vraťte ho do trouby a zasuňte pod něj nádobu na odkapávání. Pečte dalších zhruba 15–20 minut, až se udělá kůrčička. Podávejte s připravenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit