0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 219 g
Tuky 2 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonská verze české klasiky – květáku v trojobalu.

Suroviny

škrob 150 g
mouka pšeničná hladká 75 g
se špetkou prášku do pečiva + další na poprášení
sodovka 500 ml
velmi vychlazená
rostlinný olej
na smažení
na tenké plátky, viz Něco navíc
sůl mořská 1 ČL
vločková
K podávání
sójová omáčka
chilli paprička
červená, na kolečka
majonéza
wasabi
citronová šťáva

1 Škrob, mouku a většinu vychlazené sodovky dejte do mísy a promíchejte příborovým nožem, aby vzniklo lehce hrudkovaté těstíčko (podle potřeby přilévejte sodovku).

2 V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Květák poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Postupně ho namáčejte do těstíčka a 2–3 minuty ho na pánvi smažte dozlatova. Osmažený květák odkládejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se sójovkou ochucenou chilli a/nebo s wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Když koupíte květák opravdu čerstvý, můžete do těstíčka namočit a osmažit i drobnější listy přilehlé k hlávce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč