Květáková tempura

Květáková tempura

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 219 g
Tuky 2 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonská verze české klasiky – květáku v trojobalu.

Suroviny

škrob 150 g
mouka pšeničná hladká 75 g
se špetkou prášku do pečiva + další na poprášení
sodovka 500 ml
velmi vychlazená
rostlinný olej
na smažení
květák 1 kg
na tenké plátky, viz Něco navíc
sůl mořská 1 ČL
vločková
K podávání
sójová omáčka
chilli paprička
červená, na kolečka
majonéza
wasabi
citronová štáva

1 Škrob, mouku a většinu vychlazené sodovky dejte do mísy a promíchejte příborovým nožem, aby vzniklo lehce hrudkovaté těstíčko (podle potřeby přilévejte sodovku).

2 V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Květák poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Postupně ho namáčejte do těstíčka a 2–3 minuty ho na pánvi smažte dozlatova. Osmažený květák odkládejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se sójovkou ochucenou chilli a/nebo s wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Když koupíte květák opravdu čerstvý, můžete do těstíčka namočit a osmažit i drobnější listy přilehlé k hlávce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit