Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 219 g
Tuky 2 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonská verze české klasiky – květáku v trojobalu.

Suroviny

škrob 150 g
se špetkou prášku do pečiva + další na poprášení
sodovka 500 ml
velmi vychlazená
rostlinný olej
na smažení
na tenké plátky, viz Něco navíc
sůl mořská 1 ČL
vločková
K podávání
sójová omáčka
červená, na kolečka
majonéza

Postup

1

Škrob, mouku a většinu vychlazené sodovky dejte do mísy a promíchejte příborovým nožem, aby vzniklo lehce hrudkovaté těstíčko (podle potřeby přilévejte sodovku).

2

V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Květák poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Postupně ho namáčejte do těstíčka a 2–3 minuty ho na pánvi smažte dozlatova. Osmažený květák odkládejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se sójovkou ochucenou chilli a/nebo s wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Když koupíte květák opravdu čerstvý, můžete do těstíčka namočit a osmažit i drobnější listy přilehlé k hlávce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...