Japonská verze české klasiky – květáku v trojobalu.
Suroviny
škrob
150
g
mouka pšeničná hladká
75
g
se špetkou prášku do pečiva + další na poprášení
sodovka
500
ml
velmi vychlazená
rostlinný olej
na smažení
květák
1
kg
na tenké plátky, viz Něco navíc
sůl mořská
1
ČL
vločková
K podávání
sójová omáčka
chilli paprička
červená, na kolečka
majonéza
wasabi
citronová šťáva
1 Škrob, mouku a většinu vychlazené sodovky dejte do mísy a promíchejte příborovým nožem, aby vzniklo lehce hrudkovaté těstíčko (podle potřeby přilévejte sodovku).
2 V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Květák poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Postupně ho namáčejte do těstíčka a 2–3 minuty ho na pánvi smažte dozlatova. Osmažený květák odkládejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se sójovkou ochucenou chilli a/nebo s wasabi majonézou.
NĚCO NAVÍC
Když koupíte květák opravdu čerstvý, můžete do těstíčka namočit a osmažit i drobnější listy přilehlé k hlávce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)