Hodnocení receptu
Průměr: 4 (354)
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 575 g
Tuky 112 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Měkké hned po upečení!

Suroviny

moučkový cukr 140 g
vejce 3 ks
na potření
tuk 100 g
Hera
med 2 PL
rozpuštěný
perníkové koření 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
mouka pšeničná hladká 400 g
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 150 g

1 V míse utřete cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidejte med a koření. Do takto připravené hmoty vmíchejte prosátou mouku smíchanou se sodou.

2 Vypracujte těsto, které na válu ještě propracujte. Vyválejte z něho placku a vykrajujte silnější tvary a ty pak skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

3 Nakonec potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky pěkně leskly. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.

4 Prosátý moučkový cukr třeme s bílkem v míse, dokud nevznikne hladká bílá poleva (prosátím zabráníme, aby poleva ucpávala tvořítko). Vzniklou polevou ozdobte vychladlé perníčky.

Tipy:

  • do těsta nedávejte více medu, než je uvedeno v receptu, jinak perníčky ztvrdnou
  • pokud se těsto lepí, poprašte ho moukou a prohněťte
  • pokud se těsto rozpadá, přidejte lžíci mléka či vody
  • pokud poleva dostatečně nehoustne, přidejte lžičku kukuřičného škrobu/Solamylu
  • do polevy můžete přidat lžičku citronové šťávy
  • hotové perníčky poslouží i jako ozdoba vánočního stromku

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit