Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na perníčky

Jaké by to byly Vánoce, Velikonoce nebo pouti bez perníčků! Kromě toho, že nádherně voní po skořici, badyánu, anýzu, kardamomu a zázvoru, chutnají skvěle – ať jsou měkké nebo tvrdé! Navíc poskytují ideální plochu pro kreativitu všech, kdo se chtějí chopit bílkové polevy, blanšírovaných mandlí nebo čokolády. Perníčkům sluší jakékoli zdobení, lhostejno jak hojně se jim ho dostane. 

...

 

  • Těsto na perníčky neobsahuje žádný tuk nebo jen velmi malé množství, proto je potřeba připravovat perníčky v předstihu, aby se stihly rozležet a změknout.
  • Na konzistenci i chuť perníčků má vliv přídavek medu. Proto ho neopomíjejte.
  • Závěrečný finiš a lesk perníčkům dodá potření bílkem nebo rozšlehaným vejcem.
  • Ke zdobení se používá nebarvená nebo barvená bílková poleva, kterou lze kreslit ornamenty podle vlastní fantazie.
  • Perníčky také můžete jen potřít cukrovou polevou s rumem nebo rozpuštěnou čokoládou.
  • Skvělého efektu dosáhnete, když polité perníčky posypete sekanými ořechy, pokladete plátky mandlí nebo ozdobíte půlkami blanšírovaných mandliček.  

Celý popis