Legislativní perníčky

Legislativní perníčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (141)
Do hodiny Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2874 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 409 g
Tuky 89 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 60 g
moučkový cukr 60 g
vejce 1 ks
vejce 1 ks
na potření perníčků
med 2 PL
čokoláda na vaření 30 g
nastrouhaná
kakao 2 PL
holandského typu
mouka pšeničná hladká 250 g
0.5 bal
prášek do perníku
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 150 g

1 Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

2 Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

3 Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář.

 

Komentáře

Andrea Larocque

Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea

Martina Zajícová

Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit