Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Legislativní perníčky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 182
Více než hodinu Snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2927 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 416 g
Tuky 89 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 2 ks
1 do těsta + 1 na potření perníčků
med 2 PL
čokoláda na vaření 30 g
nastrouhaná
kypřicí prášek do perníku ½ bal
Na polevu

Postup

1

Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu.

2

V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

3

Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

4

Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

NĚCO NAVÍC
Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

15.12.2016 16:35

Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea

19.12.2016 11:35

Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu

03.11.2014 11:45

výborné, dělám je i na Velikonoce, jsou hned měkké :)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč