Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář. A pokud se i vy chcete v práci nebo rodinném kruhu blýsknout, vyzkoušejte tento recept na perníčky. Tradičně je ozdobte bílkovou polevou podle své fantazie.
Suroviny
Postup
Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.
Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví na poslední chvíli(6 receptů )
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- 15 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů )
Komentáře
Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea
Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu
výborné, dělám je i na Velikonoce, jsou hned měkké :)