0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ciabatta s pečeným česnekem

Ciabatta s pečeným česnekem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1664 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 260 g
Tuky 34 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ricotta velmi dobře ladí s výraznými sušenými rajčaty a nasládlým pečeným česnekem.

Suroviny

česnek 2
olivový olej
ricotta 200 g
sůl mořská
bazalka 1 svazek
ciabatta 4 ks
menší kusy
8 ks
sušené rajčata nakládaná

1 Palice česneku nahoře seřízněte tak, abyste odřízli špičky stroužků. Pokapejte je olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 30–45 minut doměkka.

2 Ricottu osolte a rozmíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou.

3 Rozřízněte ciabatty, potřete je ricottovou směsí a obložte rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobte bazalkovými lístky, případně pokapejte olivovým olejem.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit