Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ciabatta s pečeným česnekem
Ciabatta s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ciabatta s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3928 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 340 g
Tuky 226 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ricotta velmi dobře ladí s výraznými sušenými rajčaty a nasládlým pečeným česnekem.

Suroviny

palice
olivový olej
ricotta 200 g
sůl mořská
bazalka 1 svazek
menší kusy
sušená rajčata 8 ks
nakládaná

Postup

1

Palice česneku nahoře seřízněte tak, abyste odřízli špičky stroužků. Pokapejte je olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 30–45 minut doměkka.

2

Ricottu osolte a rozmíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou.

3

Rozřízněte ciabatty, potřete je ricottovou směsí a obložte rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobte bazalkovými lístky, případně pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...