Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1022 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 106 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro větší jedlíky můžete doplnit hranolky či americkými bramborami.

Suroviny

máslo 1 PL
300 g
krémové žampiony na plátky
česnek 1 stroužek
nadrobno
ciabatta 2 ks
bazalkové pesto 5 PL
1
pečené červené papriky okapaná zelenina
250 g
sýr teleggio odkrojená kůrka, sýr na plátky (viz Něco navíc)
rukola hrst

1 Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm zvolna žampiony a česnek, dokud houby nezezlátnou a nevypaří se všechna voda.

2 Rozpalte troubu na 180°C. Ciabatty podélně rozkrojte a rozkrojené strany natřete pestem. Na spodní polovinu ciabatty navršte papriky, sýr a žampiony. Přiklopte horní polovinou a zabalte do alobalu. To samé zopakujte s druhou ciabattou.

3 Zapékejte 20 minut, pak vybalte z alobalu, odklopte horní část pečiva a posypte rukolou. Znovu přiklopte, rozkrojte každou ciabattu na 4 díly
a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Taleggio můžete nahradit sýrem brie, který je díky jinému typu použitého syřidla vhodný i pro vegetariány.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit