Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1164 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 120 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro větší jedlíky můžete doplnit hranolky či americkými bramborami.

Suroviny

krémové, na plátky
česnek 1 stroužek
nadrobno
bazalkové pesto 5 PL
papriky pečené, v oleji 1
sklenice, okapané
250 g
sýr teleggio odkrojená kůrka, sýr na plátky (viz Něco navíc)

Postup

1

Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm zvolna žampiony a česnek, dokud houby nezezlátnou a nevypaří se všechna voda.

2

Rozpalte troubu na 180°C. Ciabatty podélně rozkrojte a rozkrojené strany natřete pestem. Na spodní polovinu ciabatty navršte papriky, sýr a žampiony. Přiklopte horní polovinou a zabalte do alobalu. To samé zopakujte s druhou ciabattou.

3

Zapékejte 20 minut, pak vybalte z alobalu, odklopte horní část pečiva a posypte rukolou. Znovu přiklopte, rozkrojte každou ciabattu na 4 díly a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Taleggio můžete nahradit sýrem brie, který je díky jinému typu použitého syřidla vhodný i pro vegetariány.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín