0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 104 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná rychlá večeře – za deset minut na stole!

Suroviny

ciabatta 2 ks
velké, příp. velká bageta /celozrnné housky
1
nakládané pečené papriky cca 280g
rajčatová passata - pyré 1 PL
petrželka hrst
malá hrst zelené, nasekaná
tuňák 200 g
konzerva, okapaná
mozzarella 125 g
lze nahradit uzeným sýrem, na malé kousky
sůl
pepř

Zahřejte gril či troubu na střední teplotu. Chléb podélně rozpulte a lehce opečte. Papriky nakrájejte na proužky a důkladně smíchejte s rajčatovým pyré a petrželkou. Osolte a opepřete. Naneste na opečený chléb, navrch rozdělte tuňáka, vše posypte sýrem. Zapečte 3–5 minut, aby sýr zezlátl. Podávejte.

NĚCO NAVÍC: 8 středních brambor vydrhněte kartáčem, osušte, slupku kolem dokola propíchejte. Pečte 60–90 minut při 200 /180 °C. Když je 10 minut ,předvaříte‘ v mikrovlnce, propíchané a zabalené v pečicím papíru, postačí už jen čtvrthodina v troubě. Až bramborou hladce projede špejle, je upečená. Ze směsi vynechte mozzarellu a přidejte malou konzervu cukrové kukuřice. Podávejte s rozpůlenými bramborami.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit