Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 104 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výborná rychlá večeře – za deset minut na stole!

Suroviny

ciabatta 2 ks
velké, příp. velká bageta /celozrnné housky
1
nakládané pečené papriky cca 280g
rajčatové pyré 1 PL
petrželka hrst
malá hrst zelené, nasekaná
tuňák 200 g
konzerva, okapaná
mozzarella 125 g
lze nahradit uzeným sýrem, na malé kousky
sůl
pepř

Zahřejte gril či troubu na střední teplotu. Chléb podélně rozpulte a lehce opečte. Papriky nakrájejte na proužky a důkladně smíchejte s rajčatovým pyré a petrželkou. Osolte a opepřete. Naneste na opečený chléb, navrch rozdělte tuňáka, vše posypte sýrem. Zapečte 3–5 minut, aby sýr zezlátl. Podávejte.

NĚCO NAVÍC: 8 středních brambor vydrhněte kartáčem, osušte, slupku kolem dokola propíchejte. Pečte 60–90 minut při 200 /180 °C. Když je 10 minut ,předvaříte‘ v mikrovlnce, propíchané a zabalené v pečicím papíru, postačí už jen čtvrthodina v troubě. Až bramborou hladce projede špejle, je upečená. Ze směsi vynechte mozzarellu a přidejte malou konzervu cukrové kukuřice. Podávejte s rozpůlenými bramborami.


Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit