Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 104 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná rychlá večeře – za deset minut na stole!

Související recepty

Suroviny

velké, příp. velká bageta /celozrnné housky
1
nakládané pečené papriky cca 280g
rajčatová passata - pyré 1 PL
petrželka hrst
malá hrst zelené, nasekaná
tuňák 200 g
konzerva, okapaná
lze nahradit uzeným sýrem, na malé kousky
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte gril či troubu na střední teplotu. Chléb podélně rozpulte a lehce opečte. Papriky nakrájejte na proužky a důkladně smíchejte s rajčatovým pyré a petrželkou. Osolte a opepřete. Naneste na opečený chléb, navrch rozdělte tuňáka, vše posypte sýrem. Zapečte 3–5 minut, aby sýr zezlátl. Podávejte.

NĚCO NAVÍC: 8 středních brambor vydrhněte kartáčem, osušte, slupku kolem dokola propíchejte. Pečte 60–90 minut při 200 /180 °C. Když je 10 minut ,předvaříte v mikrovlnce, propíchané a zabalené v pečicím papíru, postačí už jen čtvrthodina v troubě. Až bramborou hladce projede špejle, je upečená. Ze směsi vynechte mozzarellu a přidejte malou konzervu cukrové kukuřice. Podávejte s rozpůlenými bramborami.

Apetit magazín