0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní linguine s houbami

AD
Pikantní linguine s houbami
ZDROJ: Apetit pro Adriana pasta
sdílet:

Pikantní linguine s houbami

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1938 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 194 g
Tuky 86 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíček těstovin ve špajzce je základ úspěchu, vykouzlíte z něj rychlé hlavní jídlo, salát do práce či na výlet, i polévku, kterou budou milovat malí i velcí. Inspirujte se našimi recepty s těstovinami Adriana! Vybrat si můžete z nepřeberného množství druhů těstovin přesně ty pravé.

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalotka 2 ks
překrojená na půl a nakrájená na tenké plátky
sůl
lesní houby 400 g
čerstvé, pokrájené na silnější plátky nebo na čtvrtky
linguine 225 g
česnek 2 stroužky
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, nakrájený nadrobno
chilli sušené ½ ČL
vločky
rajčatová passata - pyré 100 ml
balzamikový ocet 1 ČL
máslo 2 PL
nastrouhaný na vločky

Postup

1

Olej vlijte do pánve s vyšším okrajem, zahřejte, vsypte cibuli a zvolna opékejte dosklovita na středním plameni. 

2

Přidejte houby a opékejte, aby zezlátly, osolte a opékejte, dokud se nevypaří voda, kterou pustily. 

3

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě, slijte a zhruba hrnek vody z vaření si ponechte. 

4

Do pánve k houbám přidejte česnek, nakrájený na plátky, rozmarýn, chilli a krátce orestujte. Přilijte passatu, balzamikový ocet, přidejte máslo a 1/3 hrnku vody z vaření těstovin. Prohřejte a promíchejte, aby se vše spojilo do omáčky, přidejte těstoviny, promíchejte a v případě potřeby přilijte ještě trochu vody z vaření. 

5

Podávejte zdobené parmazánem.

Vyberte si ty nejlepší těstoviny

Těstoviny Adriana se vyrábějí v mnoha a mnoha tvarech, od klasických špaget přes fusilli, penne až po netradiční tvary, jako jsou funghetto či creste di gallo. Co víc, některé z nich pořídíte ve více variantách, nabízejí se 100% semolinové, tradiční, celozrnné, rychle uvařené pro ty, kdo spěchají, i tříbarevné, aby talíř hrál všemi barvami. U Adriany si vybere každý!

Těstoviny Adriana - torti / eliche
ZDROJ: Adriana Pasta

Torti 2 minuty  

Torti 2 minuty představují alternativu klasických vřeten s extra rychlou přípravou. Díky speciálnímu tvaru se uvaří během dvou minut současně s omáčkou. Proto doporučujeme nevařit je zvlášť, ušetříte čas i námahu.

Cena: 42,90 Kč

Eliché  

Eliché jsou větší variantou oblíbených vřeten. Představte si je v podobě dokonalého sousta s kouskem masa, krevetou nebo větším kouskem zeleniny. Podávejte je třeba s hutnou smetanovou omáčkou, která v těstovinách krásně zůstává.

Cena: 39,90 Kč

Těstoviny Adriana - gobbeti rigati / spaghetti
ZDROJ: Adriana Pasta

Gobetti rigati  

Gobetti rigati neboli velká kolena. Velikostí, tvarem, ale zejména vroubkováním po celém obvodu jsou ideální přílohou do omáček, kterou skvěle zadržují uvnitř i na povrchu. Vyznačují se hrubým pomoučněným povrchem, typickým znakem domácích těstovin.

Cena: 42,90 Kč

Celozrnné špagety

Špagety jsou klasika mezi těstovinami. Univerzální a nejoblíbenější. Lze je užít v jakékoli variantě pokrmu. Při natočení drží na vidličce i s ingrediencemi a omáčkou a jsou tím pravým soustem pro gurmány. Vyrobeny ze 100% celozrnné mouky z tvrdé pšenice. 

Cena: 42,90 Kč

Komerční prezentace

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč