Pikantní linguine s houbami

Pikantní linguine s houbami
ZDROJ: Apetit pro Adriana pasta
sdílet:

Pikantní linguine s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1938 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 194 g
Tuky 86 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíček těstovin ve špajzce je základ úspěchu, vykouzlíte z něj rychlé hlavní jídlo, salát do práce či na výlet, i polévku, kterou budou milovat malí i velcí. Inspirujte se našimi recepty s těstovinami Adriana! Vybrat si můžete z nepřeberného množství druhů těstovin přesně ty pravé.

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalotka 2 ks
překrojená na půl a nakrájená na tenké plátky
sůl
lesní houby 400 g
čerstvé, pokrájené na silnější plátky nebo na čtvrtky
linguine 225 g
česnek 2 stroužky
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, nakrájený nadrobno
chilli sušené 0.5 ČL
vločky
rajčatová passata 100 ml
balzamikový ocet 1 ČL
máslo 2 PL
parmazán 50 g
nastrouhaný na vločky

Postup

1

Olej vlijte do pánve s vyšším okrajem, zahřejte, vsypte cibuli a zvolna opékejte dosklovita na středním plameni. 

2

Přidejte houby a opékejte, aby zezlátly, osolte a opékejte, dokud se nevypaří voda, kterou pustily. 

3

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě, slijte a zhruba hrnek vody z vaření si ponechte. 

4

Do pánve k houbám přidejte česnek, nakrájený na plátky, rozmarýn, chilli a krátce orestujte. Přilijte passatu, balzamikový ocet, přidejte máslo a 1/3 hrnku vody z vaření těstovin. Prohřejte a promíchejte, aby se vše spojilo do omáčky, přidejte těstoviny, promíchejte a v případě potřeby přilijte ještě trochu vody z vaření. 

5

Podávejte zdobené parmazánem.

Vyberte si ty nejlepší těstoviny

Těstoviny Adriana se vyrábějí v mnoha a mnoha tvarech, od klasických špaget přes fusilli, penne až po netradiční tvary, jako jsou funghetto či creste di gallo. Co víc, některé z nich pořídíte ve více variantách, nabízejí se 100% semolinové, tradiční, celozrnné, rychle uvařené pro ty, kdo spěchají, i tříbarevné, aby talíř hrál všemi barvami. U Adriany si vybere každý!

Torti 2 minuty  

Torti 2 minuty představují alternativu klasických vřeten s extra rychlou přípravou. Díky speciálnímu tvaru se uvaří během dvou minut současně s omáčkou. Proto doporučujeme nevařit je zvlášť, ušetříte čas i námahu.

Cena: 42,90 Kč

Eliché  

Eliché jsou větší variantou oblíbených vřeten. Představte si je v podobě dokonalého sousta s kouskem masa, krevetou nebo větším kouskem zeleniny. Podávejte je třeba s hutnou smetanovou omáčkou, která v těstovinách krásně zůstává.

Cena: 39,90 Kč

Gobetti rigati  

Gobetti rigati neboli velká kolena. Velikostí, tvarem, ale zejména vroubkováním po celém obvodu jsou ideální přílohou do omáček, kterou skvěle zadržují uvnitř i na povrchu. Vyznačují se hrubým pomoučněným povrchem, typickým znakem domácích těstovin.

Cena: 42,90 Kč

Celozrnné špagety

Špagety jsou klasika mezi těstovinami. Univerzální a nejoblíbenější. Lze je užít v jakékoli variantě pokrmu. Při natočení drží na vidličce i s ingrediencemi a omáčkou a jsou tím pravým soustem pro gurmány. Vyrobeny ze 100% celozrnné mouky z tvrdé pšenice. 

Cena: 42,90 Kč

Komerční prezentace

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit