0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní placičky z jehněčího masa

Pikantní placičky z jehněčího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní placičky z jehněčího masa

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 27 g
Tuky 104 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přichystejte přátelům pohoštění po indicku – snadno a rychle!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý strouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
pepř 1 ČL
směs, mletý
anýz 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
jehněčí maso 500 g
mleté
hrášek 1 hrst
mražený
vejce 1 ks
sůl

1 V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a osmahněte na něm cibulku se zázvorem, česnekem a kořením. Míchejte asi pět minut, aby cibule změkla. Potom aromatickou směs přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout.

2 Přimíchejte maso, hrášek, vajíčko a zlehka osolte. Vytvarujte dvanáct placiček. (V této fázi je můžete zamrazit a v mrazáku uchovat až měsíc. Placičky pak vyjměte a nechte rozmrznout v lednici.) V pánvi rozpalte zbývající olej a placičky opékejte zhruba čtyři minuty z každé strany, aby byly dokonale propečené a křupavé.

NĚCO NAVÍC: Placičky podávejte s chlebovými plackami, raitou (pokrájená zelenina s jogurtem) a čatní. Zatímco hosté budou uzobávat, vy můžete připravovat hlavní chod. A pokud neseženete jehněčí, použijte jakékoli jiné mleté maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit