Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní placičky z jehněčího masa
Pikantní placičky z jehněčího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní placičky z jehněčího masa

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 27 g
Tuky 104 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přichystejte přátelům pohoštění po indicku – snadno a rychle!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
nadrobno nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý strouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
pepř 1 ČL
směs, mletý
anýz 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
mleté
hrášek 1 hrst
mražený
vejce 1 ks
sůl

Postup

1

V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a osmahněte na něm cibulku se zázvorem, česnekem a kořením. Míchejte asi pět minut, aby cibule změkla. Potom aromatickou směs přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout.

2

Přimíchejte maso, hrášek, vajíčko a zlehka osolte. Vytvarujte dvanáct placiček. (V této fázi je můžete zamrazit a v mrazáku uchovat až měsíc. Placičky pak vyjměte a nechte rozmrznout v lednici.) V pánvi rozpalte zbývající olej a placičky opékejte zhruba čtyři minuty z každé strany, aby byly dokonale propečené a křupavé.

NĚCO NAVÍC: Placičky podávejte s chlebovými plackami, raitou (pokrájená zelenina s jogurtem) a čatní. Zatímco hosté budou uzobávat, vy můžete připravovat hlavní chod. A pokud neseženete jehněčí, použijte jakékoli jiné mleté maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín