Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pikantní placičky z jehněčího masa

Pikantní placičky z jehněčího masa

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 24 g
Tuky 104 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přichystejte přátelům pohoštění po indicku – snadno a rychle!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý strouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
pepř 1 ČL
směs, mletý
anýz 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
jehněčí maso 500 g
mleté
hrášek hrst
mražený
vejce 1 ks
sůl

V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a osmahněte na něm cibulku se zázvorem, česnekem a kořením. Míchejte asi pět minut, aby cibule změkla. Potom aromatickou směs přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout.

Přimíchejte maso, hrášek, vajíčko a zlehka osolte. Vytvarujte dvanáct placiček. (V této fázi je můžete zamrazit a v mrazáku uchovat až měsíc. Placičky pak vyjměte a nechte rozmrznout v lednici.) V pánvi rozpalte zbývající olej a placičky opékejte zhruba čtyři minuty z každé strany, aby byly dokonale propečené a křupavé.

NĚCO NAVÍC: Placičky podávejte s chlebovými plackami, raitou (pokrájená zelenina s jogurtem) a čatní. Zatímco hosté budou uzobávat, vy můžete připravovat hlavní chod. A pokud neseženete jehněčí, použijte jakékoli jiné mleté maso.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit