0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní placičky z jehněčího masa

Pikantní placičky z jehněčího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní placičky z jehněčího masa

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 27 g
Tuky 104 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přichystejte přátelům pohoštění po indicku – snadno a rychle!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý strouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
pepř 1 ČL
směs, mletý
anýz 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
jehněčí maso 500 g
mleté
hrášek 1 hrst
mražený
vejce 1 ks
sůl

1 V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a osmahněte na něm cibulku se zázvorem, česnekem a kořením. Míchejte asi pět minut, aby cibule změkla. Potom aromatickou směs přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout.

2 Přimíchejte maso, hrášek, vajíčko a zlehka osolte. Vytvarujte dvanáct placiček. (V této fázi je můžete zamrazit a v mrazáku uchovat až měsíc. Placičky pak vyjměte a nechte rozmrznout v lednici.) V pánvi rozpalte zbývající olej a placičky opékejte zhruba čtyři minuty z každé strany, aby byly dokonale propečené a křupavé.

NĚCO NAVÍC: Placičky podávejte s chlebovými plackami, raitou (pokrájená zelenina s jogurtem) a čatní. Zatímco hosté budou uzobávat, vy můžete připravovat hlavní chod. A pokud neseženete jehněčí, použijte jakékoli jiné mleté maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč