Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placičky z loupaného munga s vepřovým

Placičky z loupaného munga s vepřovým
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Placičky z loupaného munga s vepřovým

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3084 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 347 g
Tuky 112 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrůznější karbanátky, placičky či kuličky z mletého masa jsou vždycky sázka na jistotu. Tyto navíc kromě masa skrývají další oblíbený zdroj bílkovin – luštěniny! V tomto případě konkrétně mung dal, tedy půlené loupané mungo. 

Suroviny

fazole mungo 400 g
mung dal – půlené loupané mungo, namočené přes noc do studedné vody, poté slité
sójová omáčka 2 PL
+ navíc k podávání
česnek 4 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný
či jiný rostlinný olej
sůl 1 ČL
jarní cibulka 1 svazek
seříznutý a nakrájený na šikmá kolečka
fazolky zelené 100 g
nakrájené nadrobno, mohou být i mražené, povolené
vejce 1 ks
sezamová semínka
bílá, k podávání
sriracha
nebo jiná chilli omáčka k podávání
zázvor nakládaný
nemusí být, k podávání

Postup

1

Předem namočený a slitý mung dal dejte do robotu či jiného vhodného přístroje, rozsekejte najemno, pak vlijte sójovou omáčku, přidejte 3 stroužky česneku a většinu zázvoru a rozmixujte dohladka. 

2

V hluboké pánvi či woku rozehřejte 2 lžíce oleje a minutu na něm opékejte zbývající česnek. Přidejte maso, odložený zázvor a sůl. Dobře promíchejte a opékejte, aby bylo maso propečené. Pak vsypte cibulky a fazolky a na mírném ohni opékejte, aby byly napůl měkké. Odstavte a nechte zchladnout.

3

Mungovou kaši dejte do mísy a promíchejte se zchladlým obsahem pánve, moukou a vejcem. Buď hned začněte se smažením placiček, nebo dejte směs na 1—2 hodiny chladit.

4

V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Namočenýma rukama tvořte placičky velké asi jako dámská dlaň. Pracujte opatrně, placičky jsou křehké. Opékejte je zespodu dozlatova, a aby byly uvnitř propečené. Pak obraťte a dosmažte je i z druhé strany (celkově to trvá okolo 10 minut). Pozor, nepřehřejte pánev, aby placičky na povrchu příliš neztmavly, než se uvnitř propečou. Podle potřeby přidávejte olej.

5

Opečené placičky udržujte teplé, než zpracujete a opečete všechnu připravenou směs. Podávejte je s miskou sójové omáčky ozdobenou sezamem, se srirachou a podle chuti s nakládaným zázvorem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč